Středa, 24. dubna 2024

Na galavečeru se udělovala ocenění

V sále Rotundy pavilonu A se uskutečnil společenský večer mezinárodního veletrhu ENVIBRNO a mezinárodní výstavy Vodovody-Kanalizace
Na galavečeru se udělovala ocenění

na kterém byla předána různá ocenění a Zlatá medaile za nejlepší exponát. Úvodem přítomní shlédli dobové záběry z Výstavy soudobé kultury Československa, která dala vzniknout před 80. lety krásnému výstavnímu areálu v Brně.

Zlatá medaile

Zlatou medaili za nejlepší exponát Ekologických veletrhů Brno získal Podzemní hydrant „D“ teleskopický, výrobce Hawle Armaturen GmbH, Německo, vystavovatel Hawle Armatury spol. s r.o., Jesenice u Prahy.

Ocenění bylo uděleno za unikátní řešení konstrukce podzemního hydrantu. Jde o originální projekt ve světě spojující výhody podzemního i nadzemního hydrantu.


Nejlepší stavba vodního hospodářství

Byly předány čtyři ocenění v soutěži o nejlepší stavbu vodního hospodářství realizovanou v roce 2007. Soutěž vyhlásil Svaz vodního hospodářství ČR spolu se Sdružením oboru vodovodů a kanalizací ČR, jejími garanty jsou ministři zemědělství Petr Gandalovič a životního prostředí Martin Bursík.

V kategorii staveb pro zásobování pitnou vodou, odvádění a čištění odpadních vod s náklady nad 50 milionů korun byla oceněna Úpravna vody Hradiště, kterou realizovala společnost SMP CZ, a. s. Ve stejné kategorii získala ocenění také Rekonstrukce kanalizace Znojmo, jejímž zhotovitelem bylo konsorcium STRABAG a. s., VHS plus s. r. o.

V kategorii staveb pro zásobování pitnou vodou, odvádění a čištění odpadních vod s náklady do 50 milionů korun uspěla Rekonstrukce ČOV Kadaň zhotovitele Metrostav, a. s. Projekt byl financovaný z prostředků Evropské unie.

Druhá kategorie byla určena stavbám, které slouží například k umělému vzdouvání, zadržování a usměrňování povrchových vod, ochraně před škodlivými účinky vod nebo úpravě vodních poměrů. Mezi stavbami s náklady nad 50 milionů korun získala cenu I. etapa protipovodňové ochrany urbanizované části města Olomouce., zhotovitele TCHAS, s. r. o. zahrnuje severní protipovodňovou hráz, zkapacitnění koryta Moravy s dobudováním

Vítěznou stavbou této kategorie s náklady do 50 milionů korun se stala Protipovodňová ochrana Mnich u Kardašovy Řečice zhotovitele Zvánovec a. s.


Nejlepší stavby s ekologickým přínosem

Čtyři ocenění byly uděleny v rámci 6. ročníku soutěže o Stavbu s ekologickým přínosem v roce 2007. Jde o Soustavu CZT Kněžice s bioplynovou stanicí a kotelnou na biomasu, Opatření vedoucí k nápravě starých ekologických zátěží vzniklých před privatizací ve společnosti Železárny Chomutov a. s., BB Centrum – budova E a o Obytný soubor 12ti pasivních rodinných domů a školicího střediska Koberovy.

Vypisovatelem soutěže byly MŽP, Sdružení stavíme ekologicky a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR.


Vodárenská soutěž zručnosti

Vítězem 8. ročníku Vodárenské soutěže zručnosti se stalo družstvo profesionálů společnosti Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., ve složení Milan Mareš a Jan Mičánek. Na druhém místě se umístilo družstvo společnosti Severočeské vodovody a kanalizace ve složení Roman Velek a Martin Kratochvíl. Miroslav Grogořica a Milan Malček ze společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava se umístili na třetí příčce. Soutěž se konala pod záštitou SOVAK ČR, organizátorem byla Vod-KA a. s.


Soutěž Aura

V 5. ročníku soutěže Aura byli vyhlášeni vítězi ve třech kategoriích. Nejpoutavější expozicí v kategorii do 50 metrů čtverečních měla Titan-Metalplast s. r. o., architekt Tomáš Roubíček, realizátor IRE-Petr Kotvas. V kategorii 51-100 metrů čtverečních zvítězila expozice SITA CZ a. s., architekt Lenka Brychtová, realizátor Veletrhy Brno a. s. V kategorii III. 101-300 metrů čtverečních zvítězila expozice Hawle-Armatury, spol. s r.o., architekt Luděk Pruška, realizátor Veletrhy Brno a.s.

Tiskové středisko BVV

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů