Čtvrtek, 25. dubna 2024

Envirox - aditivum z nanotechnologické laboratoře pro snížení spotřeby paliv

Envirox - aditivum z nanotechnologické laboratoře pro snížení spotřeby paliv

Aditivum, které vám nabízíme, je výsledkem výzkumu v jedné nedynamičtěji se rozvíjející oblasti špičkových technologií – nanotechnologií. Přesto lze současnou úroveň poznatků, postupů a technologií v oblasti nanotechnologií přirovnat k situaci v elektronice, výpočetní technice a telekomunikacích koncem čtyřicátých a na začátku padesátých let minulého století, krátce po vynálezu tranzistoru. Teprve začínáme rozumět podstatě zákonitostí, kterými se řídí fyzikální, chemické, biologické a jiné procesy v nanorozměrech. Vlastnosti hmoty v „nano“ měřítku nejsou totiž vždy předvídatelné na základě zkoumání ve větších rozměrech. Významné změny chování materiálů jsou způsobeny nejen plynulou modifikací jejich charakteristických vlastností se zmenšujícími se rozměry, ale působením jevů jako jsou např. kvantové jevy, převažující vliv povrchových jevů atd. Jakmile bude možné řídit rozměry a tvar nanostruktur, bude rovněž možné zlepšit materiálové vlastnosti a účinnost zařízení za hranice ležící mimo naše představy. Určité vlastnosti (např. katalytické schopnosti) se mění 100-1000x, použijeme-li materiál, který má zrno v rozměrech nanometrů. Toto je i případ Enviroxu, kde se spojují vlastnosti céru jako takového s nanometrovou velikostí částic.

 

Envirox (TM) byl pečlivě a dlouhodobě testován jak v laboratorních podmínkách, tak i v běžném provozu. Envirox (TM) prokázal statisticky testovanou úsporu paliva dosahující 11.4%. Vysoce aktivní katalyzátor obsažený v Envirox (TM) byl použitý vzhledem ke svým katalytickým vlastnostem, kvůli kterým se využívá v celé řadě dalších průmyslových aplikací. Využitím moderních nanotechnologických postupů byl Envirox (TM) vyroben v takové podobě, kterou lze přidávat přímo do paliva. 

                Envirox (TM) při tom němění žádným způsobem vlastnosti paliva, což bylo dokázáno nezávislými testy dle the European Diesel Fuel Standard EN 590:2000.  

ZDROJ: NanoTrade.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů