Pátek, 29. března 2024

Flower Garten: Mluvit anglicky a přitom vyrůstat v přírodě

Flower Garten: Mluvit anglicky a přitom vyrůstat v přírodě

Flower Garten je anglická mateřská školka, která má hodně společného s květinami. Už když přijedete, přivítá vás kouzelná zahrada, která je po celý rok obsypaná květy - tulipány, které mají na starosti malí Tulipánci, růžemi - ty pěstuje skupinka nazvaná Růže - a sedmikráskami, podle kterých je pojmenovaná třetí skupina.

Chodí sem dvouletí caparti i předškoláci a v každé skupině je maximálně deset dětí. To aby se jim lektoři, kterými jsou pouze angličtí mluvčí, mohli jaksepatří věnovat. Děti jsou vedeny nejen k tomu, aby mluvily anglicky, ale i k estetickému cítění.

Manažerka Lenka Fořtová popisuje všední den: „Ráno se do devíti hodin všichni sejdeme, řekneme si, jaký je den, počasí, co nás čeká - a děti se rozejdou do tříd, kde pracují na nejrůznějších projektech. Někdy jdou ven sbírat materiál - listy, kamínky - který později zpracovávají. Pořád je zaměstnáváme, protože u manuální činnosti se uvolní a ne­uvědomují si, že se kolem nich nemluví česky, ale anglicky.“

Děti se věnují i aktivitám, které souvisejí s ročními obdobími. Na začátku března vyráběly barevné ptačí budky na zahradu. Před Velikonocemi pořádali ve školce Easter Egg Hunt - hledání vajíček. V anglofonních zemích velikonoční zajíček schovává dětem vajíčka a jiné dobroty po zahradě - a letos se zatoulal až do školky Flower Garten. Počátkem léta pojedou děti do (anglické) školky v přírodě.

Čím je ještě Flower Garten zajímavá? Všichni mluví pouze anglicky, děti nemusí po obědě spát a celá škola je ve vilce obklopené přírodou.
Kontakt: www.flowergarten.cz

Další zajímavá anglická centra

Sunny Garden - Soukromá anglická mateřská školka
Jednou z učitelek je Sudesh Kaushal, manželka indického atašé, se zkušenostmi z mezinárodních školiček. Školka nabízí jídelníček ze zdravé výživy a biopotravin. Děti cvičí každý den jógu.
www.sunnygarden.cz

Happy Hippos - Soukromá anglická jazyková školka
Tato školka poskytuje výuku anglického jazyka s rodilým mluvčím. Nabízí rodinné prostředí, individuální přístup, výlety, školky v přírodě a mnoho zájmových kroužků.
www.happyhippos.cz

Hello Teddy - Soukromá mateřská školka s výukou angličtiny
Výuka cizího jazyka probíhá přiro­-zenou a zábavnou cestou na prin­cipech mezinárodního programu Začít spolu. Školka si zakládá na
individuálním přístupu k dětem.
www.helloteddy.cz

Zdroj: http://www.super.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů