Středa, 24. dubna 2024

Krátce: Odpověď primátora města Brna na stížnost občana na provoz SSO

Cca před měsícem jsme zveřejnili velmi pichlavý dotaz brněnského občana směrovaný na přeplněnost sběrných středisek odpadů, nemožnost odložení 5 kbelíků sutě atp. Nyní přinášíme odpověď pana primátora města nespokojenému občanovi. Doufejme, že situace s provozem sběrných středisek se zlepší.

 

Krátce: Odpověď primátora města Brna na stížnost občana na provoz SSO
Téma: 285. Třídění odpadu
Dotaz:
Dobrý den pane primátore

Chtěl bych se zeptat zda třídíte odpad a pokud ano zda jste ho vždy mohl uložit na určené místo ? Mám na mysli, zda kontejnery byly vždy připravené přijmout vytříděnou surovinu. K tomuto dotazu mě vede zkušenost z uplynulé soboty ráno, kdy s 5 kyblíky suti jsem objel několik sběrných středisek – všude měli hned ráno plné kontejnery , nebo je neměli vůbec. Počet obyvatel třídících odpad roste, avšak počet kontejnerů k tomu úměrně nepřibývá, jejich počet spíše stagnuje. Takže situace se zhoršuje. Nejedná se jen o suť ,ale i PET lahve, papír, spalitelný odpad atd. Jak situace v sobotu vypadala můžete vidět na fotech na www.tridteodpad.webnode.cz. a to nejen ve sběrných střediscích ale i na ulicích. Co udělá město pro zlepšení situace ? Za likvidaci odpadu platím 2500 Kč ročně/rodinu, s tím nemám problém, problém ale mám s tím že tato zpoplatněná služba nefunguje, nemohu si vybrat jiného provozovatele a reklamovat to taky nemohu.

Odpověď primátora: 28.05.2008

Vážený pane,
ujišťuji Vás, že město se snaží neustále navyšovat počty a četnost svozů kontejnerů na PET lahve, papír a sklo. Ne vždy je to však jednoduché. Sběrná střediska odpadů ve městě Brně mají totiž většinou menší plochu, takže na ně nelze umístit další kontejnery na odebírané odpady. Pokud jde o naplnění kontejneru, ve sběrném středisku odpadů nahlásí pracovník obsluhy tuto skutečnost okamžitě na dispečink, který naplánuje vývoz kontejneru. Město ve spolupráci se SAKO Brno neustále monitoruje a analyzuje vývozy kontejnerů a množství odpadů v nich, tak aby především v době očekávaných větších návozů (např. pátky, víkendy, jarní úklidy, atd.)a také s ohledem na dopravní situaci byly ve sběrných střediscích odpadů připraveny vyprázdněné kontejnery. Bohužel však nelze dopředu odhadnout rychlost zaplnění kontejneru a sběrná střediska odpadů mohou v souladu s provozním řádem schváleným Krajským úřadem Jihomoravského kraje přijímat odpad jen do naplnění kontejnerů. Dobrá zpráva je, že město připravuje další opatření, která by na sběrných střediscích odpadů měla vést ke zlepšení situace a k větší spokojenosti občanů.

ZDROJ: www.brno.cz, portál primátora

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů