Čtvrtek, 28. března 2024

Vary mají letos trend lehce ekologický

Vary mají letos trend lehce ekologický

Karlovy Vary - Robert De Niro odjel, jeho kolega Randy Quaid posunul kvůli nemoci příjezd až na úterý a Bathory má za sebou světovou premiéru. Po hektickém začátku zavládla na 43. mezinárodním filmovém festivalu alespoň krátká klidnější chvilka.

Ale je tu už docela těsno, počet akreditovaných účastníků se přiblížil osmi tisícům a jen za první dva dny se prodalo přes 50 000 vstupenek. K novinkám patří lehce ekologický trend včetně zeleného koberce a nová červená sedadla ve Velkém sále paláce Thermal, podle Marka Ebena tak pohodlná, že v nich lze předstírat soustředěný zájem i na tříhodinovém psychodramatu. K tradici naopak patří sám Eben, moderátor vtipné noblesy, i jeho kolega Jiří Macháček, moderátor všedního dne a miláček davů, který včera sbíral gratulace k narozeninám.

Velká festivalová loupež Překvapivou jevištní show předvedli bratři Cabanové; přezdívá se jí velká festivalová loupež na druhou, protože hravý krimipříběh o ruské mafii pasoucí po festivalových soškách, kterou přelstí neohrožený parašutista Eben, se odehrál i ve skutečnosti. Modely autíček, které v představení hrají, totiž v noci před slavnostním startem kdosi ukradl.

Nejčastěji se tleská zábavným znělkám s laureáty minulých cen: Miloš Forman svou soškou drtí pilulky, rozespalý Danny De Vito jí umlčuje telefon, Harveymu Keitelovi pohmoždila nohu a Věra Chytilová slepuje její uprášené střepy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů