Čtvrtek, 28. března 2024

Lotus usmiřuje ekology, přichází s Eco Elise

Lotus usmiřuje ekology, přichází s Eco Elise

Lotus se velmi často snaží být průkopníkem. Chce jím být i v nastupující éře ekologických aut. Ačkoliv se již nyní nedá říct, že by jeho auta byla v kategorii sporťáků nějak extrémně užraná, Lotus chce být lepší.

Nové Eco Elise přijde s několika pro planetu jistě pozitivními detaily. Důležité je snížení již tak muší hmotnosti o dalších 32 kilo. V řádech okolo tuny, ve kterých se Elise pohybuje, jde o značné číslo. Díky tomu bude mít ekomodel lepší dynamiku než sériový Elise S.

I v řízení spotřeby hodlá Lotus ujít nějaký krok dopředu. Na střechu instaluje solární panely, jejichž výroba si sice o ekologii může nechat leda zdát, jejich přínos při napájení přístrojů ale omezí spotřebu benzínu, protože šťáva do palubních přístrojů bude moct jít právě z tohoto zdroje.

Eco Elise dostane i nový displej, který bude řidiči ukazovat ideální, respektive ekonomický bod přeřazení tak, aby byla spotřeba co možná nejnižší.

V ekologickém tažení nakonec budou důležité i výrobní materiály. Na interiér tak bude možné použít kupříkladu jutu a eko vlnu, na vnější laky zase budou použity barvy založené na vodě, které tolik neobtěžují prostředí rozpouštědly.

Ekologický koncept uvidíme v reálu na autosalonu v Londýně.

34225
34226
34227
34228
34229

http://www.auto.auto-news.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů