Pátek, 19. dubna 2024

Ekologických zásilek přibývá

Ekologických zásilek přibývá
Zájem o ochranu životního prostředí roste. Dva měsíce od oficiálního spuštění nové služby Gogreen zaznamenává společnost DHL Express rostoucí poptávku po "ekologickém" doručování. Zákazník díky ní může aktivně pomáhat k ochraně životního prostředí podporou vybraných projektů vedoucích ke snižování emisí oxidu uhličitého. V současné době využívá této možnosti v České republice 20 stálých klientů - byly odeslány již stovky zásilek.

Tyto zásilky využívají stejné přepravní sítě jako běžné zásilky, avšak za 2% příplatek k přepravní ceně získá klient možnost přispět na ekologické projekty a současně obdrží Certifikát o eliminaci oxidu uhličitého vzniklého přepravou jeho zásilek. Zásilka dorazí v požadovaném čase jako jiné zásilky. Na snižování ekologické zátěže spolupracuje společnost DHL s řadou ekologických společností a organizací. V sedmi evropských státech, kde byla služba zavedena v průběhu roku 2007, dosáhl počet zásilek využívajících služby Gogreen téměř 90 tisíc.

Získané prostředky podpoří ekologicky prospěšné projekty ve světě i u nás. Podle průzkumu DHL na českém trhu se podstatná část zákazníků zajímá o dopady jejich činností na životní prostředí.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů