Pátek, 26. dubna 2024

Ekologický TrueBlue od Mercedesu

Ekologický TrueBlue od Mercedesu

Mercedes je automobilkou, ktorej záleží na životnom prostredí. Potvrdila to aj jeho tohtoročná expozícia na autosalóne vo Veľkej Británii, kde predstavil svoje najnovšie technologické riešenie s názvom TrueBlue.   Záujem o neho dokonca zatienil aj niekoľko nových upravených modelov Mercedesu, medzi ktorými sa nachádza napríklad aj SLK kupé.

TrueBlue je modernou ekologickou technológiou, ktorá bude v budúcich modeloch tejto značky výrazne redukovať CO2 emisie unikajúce do ovzdušia.

Prvými lastovičkami Mercedesu s ekologickými ambíciami by mali byť hatchbacky triedy A a triedy B, ktoré sa na trhu objavia už na budúci rok. Oba budú vybavené množstvom technológií, ktoré nie len že šetria palivo ale aj životné prostredie až o takmer 11%. Nebudú im chýbať aerodynamické doplnky,  vďaka ktorým sa spotreba zníži bezpečne pod 4litre na sto kilometrov.

Nová eko-technológia by sa mala stať súčasťou všetkých budúcich Mercedesov už od roku 2010.

http://auto.server.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů