Úterý, 16. dubna 2024

Nová tramvaj z Plzně

V poslední době se z Plzně doslova na nás hrnou nové tramvaje. Jednou z nich je i model For City. 

Nová tramvaj z Plzně

Tramvaj ŠKODA ForCity

  • ŠKODA TRANSPORTATION s.r.o.

Tramvaj ForCity je tříčlánková, její modulární konstrukce přináší široké možnosti přizpůsobení potřebám zákazníků a provozním podmínkám.

ŠKODA ForCity je tříčlánkové tramvajové vozidlo. Jeho modulární konstrukce přináší široké možnosti přizpůsobení potřebám zákazníků a různým provozním podmínkám. Tři články nabízejí kompaktní vnitřní prostor. Koncepce vozu umožňuje využití 100% adheze pro pohon. Novinkou je uložení skříní na podvozcích, které umožňuje nadstandardní šířku průchodu vozidlem. Hnací podvozky mají extrémně malou stavební výšku, tramvaj disponuje individuálním pohonem kol střídavými motory.

Tramvaj ŠKODA ForCity

Tramvaj ŠKODA ForCity


Technické parametry

Tramvaj ŠKODA ForCity je jednosměrné vozidlo s rozchodem 1 435 mm. Délka vozidla je 31,4 m, šířka 2,46 m a výška vozidla přes sběrač 3,6 m. Celá plocha podlahy je nízkopodlažní, její výška je 350 / 450 mm nad temenem kolejnice, což umožní snadný nástup a výstup pro všechny cestující.
Kapacita vozu je 61 sedících a až 239 stojících osob. Maximální rychlost je 60 km/h. Tramvaj ŠKODA ForCity bude vybavena šesti dvoukřídlými dveřmi cestujících. Kabina řidiče je opatřena jednokřídlými dveřmi pro řidiče. Pracoviště řidiče je plně klimatizováno. Vozidlo je standardně vybaveno kamerovým systémem, který snímá prostor kolem vozu i interiér tramvaje. Ovládání vozu je odvozené z už osvědčeného provedení v tramvaji ŠKODA ELEKTRA 14 T. Tramvaj je volitelně možné vybavit množstvím prvků zvyšujících úroveň bezpečnosti a komfortu ovládání i přepravy cestujících.

Vybavení vozidla

Prostorný interiér počítá s dostatkem místa pro dětské kočárky a osoby se sníženou pohyblivostí.K dispozici bude jedna mechanická nájezdová plošina pro invalidní vozík. K pohodlí cestujících bude sloužit nový systém větrání v prostoru pro cestující. Samozřejmostí je přehledný informační systém a systém pro komunikaci cestujících s řidičem.

ZDROJ: www.skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů