Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ferrero proti kácení deštných pralesů

Ferrero proti kácení deštných pralesů
 

Firma Ferrero se chlubí výrobou známé Nutelly. Již brzy bez palmového oleje, který měl z důvodu zakládání dalších plantáží, na svědomí zánik deštných pralesů v Indonésii.

Itálie — Greenpeace spustilo před několika dny cyberpetici vyzývající italskou firmu Ferrero, která ve velkém využívá palmový olej k výrobě řady pochoutek, mezi které patří např. Nutella či Ferrero Rocher, aby se přidala k moratoriu na přeměnu pralesů a rašeliništ na palmové plantáže.

S obrovskou radostí vám nyní můžeme oznámit, že máme dnes všichni důvod k oslavě našeho úspěchu. Podařil se další krok v ochraně indonéských deštných pralesů a rašelinišť – a tím i zároveň jak místních ohrožených druhů a samozřejmě také klimatu.

Průmysl palmového oleje se svými stále se rozšiřujícími se plantážemi je pro deštné pralesy Jihovýchodní Asie jednou z největších hrozeb.

Ferrero, člen Kulatého stolu o udržitelném palmovém oleji dlouho nechtěl podpořit moratorium na další odlesňování Jihovýchodní Asie, v jehož čele stojí firma Unilever.

Greenpeace v Itálii tak vyslalo své posly a více než 10 000 jejich příznivců a řada dalších z celého světa zaslala firmě Ferrero e-maily požadující vyhlášení moratoria. Ferrero, které má řadů světoznámých značek,  zareagovalo na tento mezinárodní tlak ze strany svých spotřebitelů a oznámilo, že se připojuje k moratoriu na přeměnu lesů a rašelinišť na palmové plantáže.

ZDROJ: Greenpeace

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů