Středa, 24. dubna 2024

Firma Provident učí své zaměstnance jezdit ekologicky

Firma Provident učí své zaměstnance jezdit ekologicky

Školení a vzdělávání zaměstnanců se nemusí týkat pouze přímo profesních dovedností. Brzy se o tom přesvědčí všichni aktivní řidiči pracující v Provident Financial.
Zaměstnanci a obchodní zástupci firmy si totiž v rámci speciálního školení, které v těchto dnech startuje, osvojí užitečné tipy a rady pro úspornou jízdu snižující škodlivé emise. Kromě zmírnění ekologického dopadu vozového parku firmy si Provident Financial od projektu slibuje i pokles nákladů na pohonné hmoty.
„Dlouhodobým cílem Provident Financial je snižovat negativní dopad našeho podnikání na životní prostředí. Náš vozový park disponuje 400 auty a cestování je běžnou pracovní rutinou většiny našich lidí. Doufáme, že touto akcí podpoříme naplňování závazků společnosti a zároveň vzbudíme mezi zaměstnanci další zájem o ochranu životního prostředí, “ uvedl ředitel Human Resources David Vaněk.

Podle studie, kterou si nechala firma vyhotovit, lze podíl emisí u firemních vozidel snížit několik způsoby: 20 % emisí lze odbourat správným stylem jízdy, 15 % ušetří vhodné použití klimatizace a minimálně 3% pokles správné nahuštění pneumatik. Doporučuje se rovněž nesnižovat aerodynamiku vozu například střešním nosičem či otevřenými okny. Významným faktorem ovlivňujícím množství emisí je také technický stav vozidel. Proto vozový park Provident Financial prochází obměnou vždy po třech letech. Maximum CO2 je pro standardní firemní auta 150g/km.

„Účinnost školení hospodárného řízení vozů chceme průběžně sledovat a vyhodnocovat. K motivaci zaměstnanců řídit šetrně a ekologicky příznivě by měly přispět i nejrůznější bonusy a ocenění pro řidiče s nejnižší spotřebou,“ doplnil Fleet Manager Providentu Mirek Petráček.

Projekt zapadá do celkové koncepce programu společenské odpovědnosti Provident Financial, kde environmentální tématika hraje klíčovou roli již od roku 2003. Školení z poloviny zajistí firma z interních zdrojů, na druhou část si pozvala specializovanou firmu.

O společnosti Provident Finacial
Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu krátkodobých hotovostních půjček pro domácnosti od roku 1998. Poskytuje půjčky za transparentních podmínek, půjčky jsou bezúčelové, bez ručitele, bez skrytých poplatků a sankcí. V okamžiku uzavření smlouvy zná zákazník konečnou částku, kterou zaplatí. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 650 zaměstnanců a na 3 300 obchodních zástupců. Společnost Provident Financial pomáhá potřebným ve svém okolí a má ve své dlouhodobé strategii podporu ekologicky prospěšným projektů.

Provident Financial plc byla založena ve Velké Británii již v roce 1880. V roce 2006 bylo rozhodnuto rozdělit firmu na Provident Financial plc a mezinárodní divizi podnikající pod názvem International Personal Finance (IPF), pod kterou spadá i česká pobočka Provident Financial s.r.o. IPF v současnosti působí v sedmi zemích světa: v Česku, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Rusku a v Mexiku. V nich prostřednictvím své sítě 28 000 obchodních zástupců poskytuje své služby 1,94 milionu zákazníků a zaměstnává na 5 000 lidí.

http://www.periskop.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů