Sobota, 20. dubna 2024

Jsem milovník divoké přírody

Jsem milovník divoké přírody

Víkendový mimořádný sjezd zelených přinesl kromě znovuzvolení Martina Bursíka do funkce předsedy či zdlouhavých obstrukcí jeho stranických oponentů také komické okamžiky.

Být hvězdou sjezdu na deset minut se podařilo hned několika kandidátům. Například Jan Šlechta z Prahy 1 si oblíbil zejména hospodu „Bar Kůlna“, která byla na dohled od budovy kulturního domu.

Šlechta tam sedával nejen navečer, ale i poctivě během dne. Není pak divu, že když se v neděli rozhodl kandidovat na jednu ze stranických funkcí, jeho záliba v alkoholu na něm byla vidět. Sál se ovšem nebývale pobavil. Jeho řeč se také ihned dostala na server YouTube.com.

Po několika větách jeho vystopení se sálem začnou ozývat salvy smíchu a moderátor diskuse musí žádat o klid. Šlechta je totiž namol opilý a artikulace mu dělá veliké problémy. To však jeho kritickému projevu na plamenosti nijak neubírá.

„Ve Straně zelených jsem přišel jako milovník přírody. Divoké přírody po vzoru Reinholda Messnera. Avšak jsem se velmi zklamal. Zjistil jsem, že se tu velmi bojuje o posty,“ zahájil svůj monolog.

Své poněkud nesouvislé vystoupení korunoval závěrečnou větou: "..a když už do toho jako ani my delegáti jako nebudeme moc mluvit, tak se na to rovnou můžem vy**at!" 

 

Zdroj:Lidové noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů