Čtvrtek, 28. března 2024

Volvo představuje ekologickou řadu modelů

Volvo představuje ekologickou řadu modelů

Jak jsme psali před časem, Paříž bude zavalena ekologickými auty. A Volvo nebude výjimkou.

Letošní pařížský autosalon je ve znamení ekologie a Volvo se nemůže držet pozadu. Přiveze proto modely C30, S40 a V50 s označením DRIVe.

Modely DRIVe jsou vybaveny dieselem 1.6 s pětistupňovou manuální převodovkou s prodlouženým třetím až pátým stupněm pro snížení otáček motoru.

Všechny modely DRIVe těží z o 10 mm snížené světlé výšky, uzavřené masky chladiče snižující turbulence, větrných deflektorů před předními koly, jiných nárazníků a zakrytování podvozku.

Celkem se podařilo u modelu C30 snížit spotřebu na působivých 3,7 l/100 km a emise CO2 dostat pod 120 g/km. Modely S40 a V50 budou mít hodnoty spotřeby a emisí nepatrně vyšší.

Opět se musíme ptát, proč se stejný přístup se zlepšením aerodynamiky nepoužije i u „obyčejných“ modelů? Je ale jisté, že jednou to přijde, to už ale zřejmě nebudou mít jednotlivá auta zelené nálepky, relativně ekologická bude většina z nich.

www.autoweb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů