Čtvrtek, 18. dubna 2024

Tipy na vikend

Tipy na vikend

Praha

Klimatické změny

Národní zemědělské muzeum upozorňuje na globální klimatické změny výstavou. Autoři na ní prezentují argumenty a názory různých skupin o vlivu člověka na globální oteplování, jeho příčiny, důsledky a nutná opatření ze strany společnosti. Pozornost je věnována hlavním diskutovaným rovinám problému: globálnímu pohledu i konkrétním projevům - dopadům a reakcím v České republice i ve světě. Výstava potrvá do 2. listopadu.

Tel.: 220 308 200, www.nzm.cz


Středočeský kraj

Beroun

Domácí umění

V Muzeu Českého krasu je do 30. listopadu k vidění výstava domácího umění, která zahrnuje pohádkové postavičky, lampičky z překližky, figurky ze zátek, chemlonové tapisérie a mnoho dalších předmětů z nejrůznějších materiálů. Artefakty, jež budou vystaveny, zhotovovali lidé bez výtvarného vzdělání a bez jakýchkoli uměleckých aspirací. Nicméně domácí umění je fenomén, který prostupoval celou tehdejší společností vedle kutilství, trampingu a chatařství.

Husovo nám. 87, tel.: 311 621 842, www.muzeum-beroun.cz

Karlovarský kraj

Karlovy Vary

Tourfilm

41. ročník Mezinárodního filmového festivalu turistických filmů a videí Tourfilm se uskuteční tradičně v Grandhotelu Pupp v novém termínu 8. a 9. října. Součástí akce bude nejen filmová a video soutěž představující filmy národních centrál, regionů, měst, komerční turistiky a televizní cestovatelské filmy, ale také soutěž multimediální, kde se představuje světová špička v této oblasti.

Mírové nám. 2, tel.: 224 250 334, www.tourfilm.cz

Olomoucký kraj

Olomouc

Podzimní Flora Olomouc

Národní výstava ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků, spojená s Podzimními zahradnickými trhy květin, ovoce, zeleniny, okrasných a ovocných dřevin, proběhne ve dnech 9. -12. října od 9 do 18 hod. Součástí veletrhu je i výstava zahradnického sortimentu, pomůcek a potřeb pro zahradníky a zahrádkáře a festival gastronomie a nápojů Olima.

Tel.: 585 726 267, www.flora-ol.cz

Zdroj:IN magazín
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů