Úterý, 16. dubna 2024

Škoda dodá na Radu ministrů životního prostředí v Praze ekologické vozy

Škoda dodá na Radu ministrů životního prostředí v Praze ekologické vozy

Ekologické vozy z řady Škoda Superb Greenline dodá mladoboleslavská automobilka na neformální Radu ministrů životního prostředí zemí EU, která se koná v červnu příštího roku v Praze. Vyplynulo to z dnešního jednání ministra životního prostředí Martina Bursíka a zástupců automobilky. Hovořilo se také o možnosti využití biopaliv v Česku a chystané konferenci na téma Udržitelnost v automobilovém průmyslu.
"Dohodu o dodání těchto ekologických vozů považuji za nejdůležitější závěr dnešního jednání a jsem za ní moc rád. Chtěli jsme se totiž jako Česko prezentovat šetrnými vozy," řekl Bursík. Ministři se v Praze sejdou začátkem června, tedy v posledním měsíci českého předsednictví EU. Právě na něj zapůjčí Škodovka také 27 klasických automobilů Škoda Superb, které však nebudou z řady Greenline.
Bursík dnes se zástupci Škodovky jednal i o možnosti využití biopaliv v Česku. Automobilka již dodává vozy na FlexiFuel, což je směs obsahující 85 procent bioetanolu, na skandinávský trh. V Česku tomu však podle Bursíka brání nulová podpora těchto paliv ze strany státu. "Zatím se nám nepodařilo prosadit plán podpory těchto vysokoprocentních biopaliv. Ten je připraven, je však třeba, aby ho ratifikovala Evropská komise v Bruselu. Tomu zatím brání ministerstvo zemědělství a ministerstvo financí," řekl Bursík.
Zástupci automobilky s Bursíkem také konzultovali program konference Udržitelnost v automobilovém průmyslu, která je v Boleslavi připravována na květen příštího roku. "Rádi bychom zde přivítali například eurokomisaře pro průmysl Güntera Verheugena nebo předsedu představenstva Škody Auto Reinharda Junga," řekl mluvčí automobilky Jaroslav Černý. Přesný termín konference, jíž se zúčastní celá řada odborníků, prý ještě není znám.

http://www.ceskamedia.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů