Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Přibližně ještě měsíc mohou Pražané, kteří investovali do přeměny topného systému ve prospěch ekologických zdrojů, žádat o dotaci magistrátu. Žádost je třeba zaslat nejpozději do 21. listopadu a vztahuje se na úpravy provedené mezi 1. 11. 2007 a 31. 10. 2008. Ma­gistrát pokrývá v závislosti na druhu zdroje až 70 procent doložených nákladů. Bližší informace je možné nalézt na webu envis.praha-mesto.cz.

Od úterý 7. října mají návštěvníci a obyvatelé Rožnova pod Radhoštěm navštívit geologickou expozici věnovanou území CHKO Beskydy.
Expozice je umístěna v areálu Střední školy zemědělské a přírodovědné na nábřeží Dukelských hrdinů v Rožnově p. R. Kromě exponátů ve formě vzorků hornin, minerálů a fosilíí zde zájemci na barevných tabulích naleznou také základní informace o geologii a geomorfologii území Beskyd. Expozici  v rámci projektu UVR ČSOP, MŽP a ESF „Informační a vzdělávací centrum CHKO Beskydy“ připravili členové rožnovské ZO ČSOP Radhošť  ve spolupráci se Správou CHKO Beskydy a SŠZaP v Rožnově p.R.

Plzeňská Teplárenská hledá nové možnosti nakládání s komunálním odpadem. Až do roku 2010 se bude starat o největší skládku v Plzeňském kraji, v Chotíkově, jenže ta bude po tomto roce zaplněná. Jak zjišťoval Jan Dvořák, možností jak naložit s komunálním odpadem je několik. Plzeňská teplárenská chce konečné řešení svému vlastníku, městu Plzeň, přednést do června roku 2009.

Rodina kojeneckých výživ Bio Hamánek se opět rozrůstá o dalších 6 nových druhů. V masozeleninových kojeneckých výživách nám přibyly 3 druhy - šunka se špenátem a bramborem, šunka se zeleninou a rýží, telecí se zeleninou a bramborem - a o stejný počet narůstá i řada ovocných výživ, a to s příchutěmi jahoda s jogurtem, meruňka s jogurtem a poslední je se švestkami.

Společnost Hamé rozšiřuje řadu džemů a ovocných směsí o výběrové Bio džemy. Díky vysokému podílu ovoce vynikají tyto džemy jedinečnou, plnou a nezaměnitelnou chutí a vůní ovoce. Jako první vlaštovka jsou na trh uváděny dvě příchutě, a to jahoda a višeň.

Společnost Hero přichází s novinkou, která potěší všechny rodiče, příznivce biopotravin. Touto novinkou jsou Bionatur kaše od Hero Baby, a to ve čtyřech příchutích - Dobré ráno S hroznovým sirupem, Dobrou noc Krupicová, Rýžová, Ovocná. Bionatur kaše Rýžová je určena kojencům od ukončeného 4. měsíce, ostatní příchutě jsou pro děti od ukončeného 6. měsíce věku. Receptury byly vyvinuty experty z Hero baby institutu. Všechny suroviny jsou vyrobeny na certifikovaných ekologických biofarmách z ekologicky pěstovaných obilovin, mléka a ovoce pěstovaného bez použití umělých hnojiv a pesticidů.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů