Pátek, 19. dubna 2024

Rada EU pro životní prostředí se sejde v Lucemburku

Rada EU pro životní prostředí se sejde v Lucemburku

Rada ministrů životního prostředí členských států Evropské unie bude zasedat 20. - 21. října v Lucemburku. Českou delegaci povede  místopředseda vlády a ministr po životní prostředí ČR Martin Bursík. Mezi nejdůležitější body jednání bude patřit příprava poznaňského klimatického summitu OSN a  klimaticko-energetický balíček, jehož rychlé přijetí podpořili tento týden i šéfové vlád zemí EU-27.

Ministři životního prostředí evropské Sedmadvacítky se budou zabývat přípravou 14. konference smluvních stran Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu a 4. zasedání smluvních stran Kjótského protokolu, které se bude konat od 1. do 12. prosince 2008 v polské Poznani. „Česko jako předsednická země Rady EU v první polovině roku 2009 povede jménem Unie jednání s ostatními klíčovými globálními partnery, jako jsou USA, Čína či Indie,“  zdůraznil ministr životního prostředí ČR Martin Bursík.

Francie jako současná předsednická země bude na zasedání Rady EU pro životní prostředí informovat o stavu vyjednávání klimaticko-energetického balíčku, včetně informace o výsledcích jednání Evropské rady z tohoto týdne.

Dalšími body jednání ministrů životního prostředí  budou například politická diskuse o geneticky modifikovaných plodinách či regulace  obchodu s tuleními produkty.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů