Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Dva tuzemské hotely letos uspěly v celosvětové soutěži World Travel Awards (WTA), která je v turistickém průmyslu považována za obdobu filmového Oscara. Zámecký hotel Chateau Mcely byl vyhlášen nejlepším ekologicky šetrným hotelem na světě, pražský hotel Carlo IV. získal titul nejlepší hotel pro obchodní klientelu v Evropě. Vyplývá to ze zprávy agentury CzechTourism.

Podle zprávy čínské provincie Heilongjang se v posledních letech po zavedení mechanismů na ochranu přírodních lesů značně zlepšilo životní prostředí Da Xinganlinu
Podle zprávy příslušných oddělení čínské provincie Heilongjang se v posledních letech po zavedení mechanismů na ochranu přírodních lesů značně zlepšilo životní prostředí Da Xinganlinu.
Oblast Da Xinganlin je největším státním lesem ve vnitrozemí Číny. Po zahájení projektu ochrany přirozených lesů, se neustálým zlepšováním řízení správy lesnictví značně zlepšilo ekologické prostředí oblastí Da Xinganlin.
Jak bylo oznámeno, počet divokých zvířat v celé oblasti je 320 druhů. Bylo vybudováno 9 přírodních ochranných zón a celková rozloha je 1120 tisíc hektarů.
 
Pokud bude celosvětová spotřeba pokračovat nynějším tempem, pak by lidstvo v polovině 30. let potřebovalo na udržení životního stylu ekvivalent dvou zeměkoulí. Píše se to ve studii, kterou včera zveřejnil Světový fond na ochranu přírody. Česko přitom řadí mezi patnáctku zemí, které prý planetu zatěžují vůbec nejvíce. V pořadí asi 150 států seřazených podle zátěže, kterou Zemi způsobují, patří České republice podle WWF 14. místo; Slovensko je 45.

Nejvyšší správní soud se sídlem Brně tento týden zrušil Opatření obecné povahy č. 1/2008, kterým se vydává změna Z1000/00 Územního plánu sídelního útvaru hl.m.Prahy.
Změna 1000 umísťovala např. novou paralelní dráhu v Ruzyni a jižní variantu severozápadní části silničního okruhu kolem Prahy.

Na konci září bylo ukončeno vzdělávání první skupiny zájemců o problematiku Operačního programu Životní prostředí. Prvního cyklu akreditovaného vzdělávání se zúčastnilo více jak 500 osob a více jak 440 z nich ho úspěšně dokončilo.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů