Pátek, 29. března 2024

Martin Bursík se v pondělí sejde v Berlíně se Sigmarem Gabrielem

Martin Bursík se v pondělí sejde v Berlíně se Sigmarem Gabrielem

Na pracovním jednání se v pondělí 10. listopadu v Berlíně sejde český ministr životního prostředí Martin Bursík se svým německým protějškem, spolkovým ministrem životního prostředí Sigmarem Gabrielem. Hlavním tématem jejich jednání bude nadcházející české předsednictví v Radě EU a jeho priority.

V oblasti politiky životního prostředí je jednoznačně největší prioritou ochrana klimatu – jednání s klíčovými partnery ve světě o nové globální dohodě, která po roce 2012 nahradí Kjótský protokol o snižování emisí skleníkových plynů. K dohodě by mělo dojít v prosinci 2009 na klimatickém summitu OSN v Kodani. S vysokou pravděpodobností bude také české předsednictví finalizovat evropskou debatu o klimaticko-energetickém balíčku až k jeho definitivnímu schválení.

České předsednictví bude jednat i o dalších návrzích, jako je revize směrnice o národních emisních stropech a směrnice o průmyslových emisích. Dalším tématem jednání bude Akční plán udržitelné spotřeby a výroby či revize směrnice o integrované prevenci znečištění (IPPC).

Martin Bursík se v Berlíně sejde i s českým velvyslancem v Německu Rudolfem Jindrákem.

Brífink po setkání ministrů Bursíka a Gabriela se koná po jejich setkání na Spolkovém ministerstvu životního prostředí (Alexanderstrasse 3). Předpokládaná doba brífinku je cca od 15:50 do 16:00.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů