Sobota, 20. dubna 2024

Žáci se učí vnímat ekologii díky soutěži

Žáci se učí vnímat ekologii díky soutěži

Znojmo - Také žáci základní školy JUDr. Josefa Mareše ve Znojmě soutěží ve sběru starého papíru. Soutěž s panem Popelou, jak ji společnost .A.S.A., která ji již léta pro děti připravuje nazvala, má především rozvinout ekologické cítění dětí.

„Sběr papíru do soutěže organizujeme na naší škole podruhé. V loňském školním roce přivezli žáci a jejich rodiče dohromady dva kontejnery starých novin. Od firmy za to dostaneme peníze. Nejlepšího sběrače přitom odměníme věcným darem – bicyklem. Za zbytek peněz koupíme nadstandardní školní pomůcky a vybavení,“ řekl ředitel školy JUDr. Mareše Miloslav Hubatka.

Do soutěže ve sběru starého papíru se mohou zapojit všechny školy na Znojemsku, včetně mateřských či speciálních. „V loňském roce posbíraly školy asi sto padesát tisíc tun papíru, letos očekáváme ještě asi o sto tun více,“ uvedl ředitel znojemské pobočky .A.S.A. Josef Esterka. Společnost si nasbíraný papír odváží sama. „I když jedeme například do Uherčic, dopravu si hradíme sami,“ doplnil Esterka. Více informací o soutěži najdete na internetových stránkách společnosti .A.S.A.

Zdroj:  Znojemský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů