Čtvrtek, 28. března 2024

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže kreslených vtipů Ekofór 2008 v Praze

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže kreslených vtipů Ekofór 2008 v Praze

V sobotu 29.11. 2008 od 19:00 proběhne v klubu Klamovka v Praze vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže kreslených vtipů s tematikou životního prostředí pořádané Hnutím Brontosaurus, Ekofóru 2008. Zároveň proběhne předání zajímavých a hodnotných cen nejlepším autorům vtipů, určeným hlasováním veřejnosti a odborné poroty. Vyhlašování vítězů hudebně doprovodí moravská kapela Tomáš Kočko a Orchestr.

Vzduch, to bylo ústřední téma, o němž pojednávají kreslené vtipy letošního ročníku soutěže Ekofór s tématikou životního prostředí, pořádané Hnutím Brontosaurus pod záštitou MŽP.

Letošní ročník Ekofóru byl vyhlášen v lednu 2008. Z více než 600 zaslaných prací, jež se soutěže účastnily, bylo organizátory po uzávěrce v dubnu vybráno v každé ze tří kategorií zahrnujících děti i dospělé 25 nejlepších, které pak mohli zhlédnout a také pro ně hlasovat návštěvníci některých prázdninových festivalů, ekocenter a knihoven. Kromě putovní výstavy bylo také možné vtipům do 9. 11. 2008 dát hlas na webových stránkách Ekofóru. Přesto, že online hlasování již skončilo, je elektronická galerie vtipů nadále dostupná. Součtem hlasů z putovní výstavy a online hlasování budou určeni letošní vítězové z hlasování veřejnosti.

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Ekofór a předání cen veřejnosti a odborné poroty bude v sobotu 29. 11. 2008 ve 19:00 v klubu Klamovka v Praze. K vidění budou všechny s! outěžní práce, vyhlášení bude spojené s koncertem našeho vzácného hosta a bývalého Brontíka, moravského písničkáře Tomáše Kočka a jeho Orchestru (držitelé Anděla za rok 2006 v kategorii World Music). Vstupné pro veřejnost je 70 Kč (děti do 15 let 40 Kč).

Pokud Vás zajímá, který z letošních vzdušných nápadů nejvíce zaujal "laiky" či odborníky, jaké vtipy se soutěže účastnily či jak zní písně s nefalšovaným beskydským duchem, těšíme se na viděnou s Vámi na vyhlášení vítězů Ekofóru 2008.

Hnutí Brontosaurus se zaměřuje na pořádání víkendových a prázdninových akcí na pomoc přírodě, kulturním památkám, ekologickou výchovu a osvětu a k životnímu prostředí šetrný životní styl. Nabízí tak široké spektrum zapojení pro ty, kteří nechtějí být lhostejní ke svému životnímu prostředí.

 
Kontaktní osoba: Petra Jadrná (dříve Kuchtová)
Telefon: 776 611 226
E-mail: ekofor@seznam.cz
 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů