Středa, 24. dubna 2024

Itálie a Německo budou spolupracovat v ekologii

Itálie a Německo budou spolupracovat v ekologii

Itálie a Německo se na včerejším summitu v severoitalském Terstu dohodli na vytvoření pracovní skupiny, která bude hledat cesty ke sladění postojů obou zemí v oblasti ochrany životního prostředí. Oznámil to italský premiér Silvio Berlusconi na závěr jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

"Naše dosavadní rozdílné postoje vyplývají z dopadu rozhodnutí, která přijímá Evropská unie, na naše výrobní provozy. A protože Itálie i Německo patří mezi největší výrobce v Evropě, nechceme, aby nezbytnost snižování emisí CO2 měla na naše provozy dramatický dopad," prohlásil Berlusconi.

Jak dodal, "Evropa má za povinnost být příkladem" v oblasti ochrany životního prostředí. Merkelová, která patří k velkým stoupencům evropského plánu na ochranu životního prostředí, zdůraznila, že ochrana přírody nesmí být zapomenuta ani v období nynější hluboké finanční krize. "Cíle pro rok 2020 zůstávají v platnosti, musíme ale prověřit, jakým způsobem k nim dospějeme," řekla kancléřka. Podle ní nově ustavená pracovní skupina umožní nalézt kompromis. 

http://www.euroskop.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů