Čtvrtek, 28. března 2024

Ekocentrum Podhoubí nabízí ekologické výukové programy pro ZŠ a SŠ

Ekocentrum Podhoubí nabízí ekologické výukové programy pro ZŠ a SŠ
Občanské sdružení Ekocentrum Podhoubí, které se již čtvrtým rokem věnuje environmentálnímu vzdělávání, výchově a osvětě v Praze, se přestěhovalo na Prahu 3, sídlí v budově ZŠ Chmelnice, K Lučinám 18/2500. I zde ovšem nabízí ekologické výukové programy v širokém spektru témat a řadu dalších aktivit. S vybranými programy přijede i přímo do školy.

V novém školním roce sdružení nabízí celkem 29 ekologických výukových programů, mezi tématy nechybí fenomén biopotravin, domácí ekologie, globální problémy a řada dalších zajímavých témat. Žáci i studenti jsou vedeni k přemýšlení nad danou problematikou a navrhování konkrétních možných řešení, která lze uplatnit na úrovni jedince.

Programy jsou realizovány v prostorech sdružení a přírodních lokalitách v rámci Prahy. U devíti programů si školy mohou zvolit, zda chtějí přijet do ekocentra nebo zda chtějí, aby lektoři přijeli přímo do školy. Tyto, tzv. mobilní programy, jsou novinkou letošního roku, kterým se sdružení snaží o oslovení širšího spektra škol – i těch, pro které je organizačně náročné s třídou přijet do ekocentra.

Programy jsou realizovány za podpory Hlavního města Praha a MŽP a MŠMT v rámci programu „Národní síť středisek ekologické výchovy“. Děkujeme.

Bližší informace naleznete na www.podhoubi.cz.

Mgr. Pavla Novotná, ředitelka sdružení
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů