Pátek, 29. března 2024

Zveřejněna aktualizovaná verze Implementačního dokumentu

Zveřejněna aktualizovaná verze Implementačního dokumentu
Na webových stránkách OPŽP v rubrice Dokumenty ke stažení byla zveřejněna aktualizovaná verze Implementačního dokumentu schválená Monitorovacím výborem dne 10. listopadu 2008.

Seznam změn je uveden na začátku dokumentu ve Změnovém listě. Mezi významnější změny patří následující: v prioritní ose 2 byla rozšířena podpora u žadatele „občanské sdružení". V prioritní ose 3 byly provedeny drobné úpravy v podporovaných oblastech a příjemcích podpory. V oblasti podpory 3.2 byl omezen počet projektů a maximální výše dotace. V prioritní ose 5 byly upraveny specifické cíle a podporované projekty a v prioritní ose 6 podmínky spolufinancování v oblastech podpory 6.3 a 6.4. V kapitole 3 bylo upraveno křížové financování. Další změny se týkají kapitoly 5 Způsobilé výdaje. Specifická kritéria přijatelnosti byla upravena v prioritních osách 6 a 7. V kapitole 10 byla doplněna a zpřesněna role AOPK ČR a zpřesněna definice velkých projektů.

Na závěr dokumentu byla vložena nová kapitola Etický kodex, která obsahuje základní etickou normu prezentace Operačního programu Životní prostředí (OPŽP). Etický kodex  stanovuje a popisuje zásady chování a jednání pracovníků Ministerstva životního prostředí, Státního fondu životního prostředí ČR, dalších interních pracovníků zaměstnávaných v rámci technické pomoci pro OPŽP, externích spolupracovníků zabývajících se OPŽP, členů Řídícího výboru OPŽP a členů Monitorovacího výboru OPŽP.

Implementační dokument - verze k 10. 11. 2008

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů