Pátek, 26. dubna 2024

Business Leaders Forum vyhlašuje soutěž o Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí 2008

Za osmnáct let existence soutěže počet přihlášených projektů každoročně stoupá, dohromady už jich bylo více než 500.
Business Leaders Forum vyhlašuje soutěž o Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí 2008

Business Leaders Forum vyhlašuje již tradičně pod záštitou Ministerstva životního prostředí 18. ročník prestižní soutěže Cena zdraví a bezpečného životního prostředí pro projekty dokončené v roce 2008. Zúčastnit se mohou všichni, kdo pozitivně ovlivňují životní prostředí ve svém okolí: podniky, místní komunity, zastupitelstva, školy, nevládní organizace, apod.

Vítězem soutěže se stane subjekt, který dosáhl nejlepší měřitelný výsledek ve zlepšení životního prostředí, bezpečnosti práce, zdraví zaměstnanců nebo obyvatel.

Přihlásit svůj projekt do 18. ročníku soutěže je možné do 31. prosince 2008 následujícím způsobem: zájemce charakterizuje na 1 – 2 stranách textu projekt, který znamenal přínos ke zdraví nebo ke zlepšení životního prostředí, tedy jednu konkrétní akci, investici či jinou aktivitu, ukončenou v roce 2008. Zároveň uvede její náklady a měřitelné přínosy. Jedním z významných hodnotících kritérií je dobrovolnost – proto se soutěže nemohou účastnit projekty, realizované pod hrozbou restrikce, penále nebo nařízené legislativou.

Soutěžní projekty posoudí komise, složená z odborníků v oblasti životního prostředí, v čele s ředitelem Centra pro otázky životního prostředí UK a senátorem profesorem Bedřichem Moldanem. Cena bude vítězi slavnostně předána na jaře 2009.¨

Více informací o soutěži: www.blf.cz

Za osmnáct let existence soutěže počet přihlášených projektů každoročně stoupá, dohromady už jich bylo více než 500. V minulosti se kladl důraz především na konkrétní ekologické přínosy: snižování odpadů, recyklaci, náhrady škodlivých materiálů šetrnějšími, apod. V posledních letech, kdy se intenzivně rozvíjí myšlenka společenské odpovědnosti firem, se v soutěži kladně hodnotí i zvýšení bezpečnosti práce, péče o zdraví zaměstnanců a obyvatelstva a hlavně změny myšlení a přístupů lidí, kteří každý den svým chováním ovlivňují okolní realitu.

BLF využilo možnost českou Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí propojit s evropskou The European Business Awards for the Environment. Vyšle do ní nejlepší firemní projekty, které budou v mezinárodním měřítku soutěžit ve čtyřech samostatných kategoriích: environmentální management, produkt, proces a mezinárodní spolupráce.

Více informací o Evropské ceně: ec.europa.eu

Kontakt na organizátory:

Tomáš Nejedlo, Business Leaders Forum, tel: 224 216 275, e-mail: blf@blf.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů