Pátek, 29. března 2024

Nový hybridní ekologický bicykl má usnadnit jízdu do kopce

Nový hybridní ekologický bicykl má usnadnit jízdu do kopce
Tokio 2. prosince (ČTK) - Nový elektrický hybridní bicykl, který umí až ztrojnásobit sílu šlapání a usnadnit tak jízdu do kopce, představila japonská firma Sanyo. Její "eneloop bike" je vybavený dobíjecí lithium-iontovou baterií a posouvá spojení mezi normálním kolem a mopedem opět o krok dál, napsala agentura AFP.
    Stejně jako elektromobily i nový bicykl střádá energii z brzd při jízdě z kopce a pro jízdu do kopce ji může dodat. Díky motoru, který pohání jeho přední kolo, dokáže eneloop bike jet 1,8krát rychleji než běžné bicykly, uvádí Sanyo.
    Tato firma, která se snaží propagovat ekologické technologie, doufá, že si novým produktem posílí pozici na trhu s bicykly vybavenými elektromotory. Poptávka po nich neustále stoupá a za posledních osm let se zdvojnásobila.
    Eneloop bike se má na japonském trhu objevit v únoru příštího roku a jeho cena bude 136.290 jenů (zhruba 30.000 korun). Později by se mělo kolo dostat do prodeje i v zahraničí.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů