Úterý, 23. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Rekordnich 257 000 Kc bylo ziskano behem pondelniho vecera (24.11.) na 6. predvanocni beneficni aukci Nadace Veronica. Tyto penize poputuji na vykup a zachranu kvetnatych mokradnich luk na Vysocine pro Sdruzeni Krajina, ktere zde o louky dlouhodobe pecuje. Od dnesniho vecera do 13. prosince je navic mozne drazit dalsi dila v internetove beneficni aukci na strankach http://www.nadace.veronica.cz , kde je vystavena rada dalsich novych del. Vyuzijte prilezitosti poridit pekny vanocni darek a prispet zaroven na prirodu Vysociny.

Komise J. Williama Fulbrighta v CR vyhlasuje pro akademicky rok 2009-10 Fulbright-Masarykovo stipendium pro zastupce neziskoveho sektoru v CR. Cilem je podporit rozvoj neziskoveho sektoru v CR, obohatit kontakty mezi ceskymi a americkymi neziskovymi organizacemi a ziskat dalsi znalosti a zkusenosti s praci neziskovych organizaci z USA, kde je uz tradicne velmi silny a dobre fungujici neziskovy sektor.
http://www.fulbright.cz/fulbrightova-stipendia/fulbright-masarykovo-stipendium.shtml#neziskovy-sektor

Británie by měla snížit emise skleníkových plynů do roku 2020 nejméně o 34 procent. Oznámil to včera ve své první zprávě britský Výbor pro změnu klimatu, který je hlavním poradním orgánem vlády pro omezování emisí kysličníku uhličitého. Výbor počítá i s jadernou energií a výstavbou "čistých" uhelných elektráren.

Kolínská automobilka TPCA zahájila o víkendu sériovou výrobu inovovaných modelů Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroen C1. Nová auta kladou důraz na ekologii a mají desítky technických vylepšení. U nejprodávanějšího benzinového motoru 1.0 se například spotřeba snížila na 4,5 litru na 100 kilometrů, uvedl včera mluvčí firmy Radek Kňava. Inovovaný pětidveřový Citroen C1 se zároveň stal včera miliontým vozem, který TPCA vyrobila. Stalo se tak za tři roky a devět měsíců od zahájení výroby. Jubilejní automobil firma daruje městu Kolín.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů