Pátek, 19. dubna 2024

Šéf evropských koučů

Šéf evropských koučů
Poprvé usedne do prezidentského křesla nezávislé Evropské rady pro mentoring a koučink (EMCC) člověk z "nových evropských demokracií", nikoliv Brit. A poprvé v historii to bude Čech. Během výroční konference EMCC, která začíná v Praze právě dnes, bude prezidentem jmenován devětatřicetiletý Petr Nečas.
Svůj cíl ve vrcholné pozici si už vytyčil. "Přeji si, aby koučové patřili k lidem, kteří budou mít pozitivní vliv na světový byznys, politiku a diplomacii, ale i na rozumné využíváni přírodních zdrojů, ochranu přírody a zajištění naší existence i v generacích příštích," řekl Ekonomu Nečas.
Životní prostředí hraje v jeho práci i životě důležitou roli. Absolvoval Přírodovědeckou fakultu na brněnské Masarykově univerzitě, dva roky studoval stejný obor na bonnské univerzitě v Německu. Jenže jak říká, vždy ho lákalo působit v oblasti vzdělávání lidí.
"Zvláštní shodou okolností jsem se v Německu dostal do kontaktu s profesí koučinku a tuhle linii jsem již neopustil. Ve své práci dodnes využívám mnoha poznatků a principů z evoluční biologie, etologie či ekologie," podotýká.
Jako kouč začínal pracovat v Německu v düsseldorfské společnosti Screen Training-Beratung, za nějaký čas se ale vrátil zpět do České republiky. V současné době jej už sedmý rok manažersky zaměstnává vlastní firma Atheris, která se specializuje mimo jiné na poradenství a pořádání odborných kurzů či seminářů.
Během své praxe koučoval zaměstnance i manažery v mnoha tuzemských společnostech, například v ČEZ, Transgasu anebo v České pojišťovně. "Jde koučovat jen toho, kdo se chce nechat, kdo má v sobě dostatek pokory a chuti na sobě pracovat a kdo má odvahu přiznat si sám před sebou, že má v něčem rezervy," myslí si o svých potenciálních klientech Petr Nečas.
Kouče a mentory využívá i pro svůj další růst a jeho heslem je "Nic není nemožné. Když chci, dokážu cokoliv".

AUTOR: Hana Filipová

Petr Nečas (39)
Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity, pokračoval na Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn.
V současné době je jednatelem a společníkem firmy Atheris.
Mluví anglicky, německy, ovládá i základy arabštiny nebo kiswahili.
K jeho koníčkům patří zoologie, cestování, etnografie, mineralogie a paleontologie.
Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů