Pátek, 29. března 2024

Ekologie a reklamní obrazovky

Ekologie a reklamní obrazovky

Ekologie a reklama si nikdy příliš nerozuměly. Buď se spotřebovávaly suroviny jako dřevo na papír, nebo pálila elektrická energie na osvětlení ploch. O reklamních obrazovkách se ve světě začíná hovořit jako o ekologicky šetrných reklamních plochách.

Žádný padlý strom

Stovky tun papíru, barev a lepidla se ročně spotřebuje na polepy reklamních ploch. Jsou to vícenáklady, které prodražují reklamní plochy, ale také silná ekologická zátěž. Reklamní obrazovky žádné z těchto surovin nespotřebovávají, což je výhodou nejen pro komerčně využívané sítě obrazovek, ale také pro majitele obchodů. Ti totiž mají možnost pořídit reklamní nosič, který nejen, že poskytuje výhody permanentního osvětlení a dynamické prezentace. Zároveň šetří náklady na tisk i pořízení případných tiskáren pro nízko objemový tisk.

Snižování energetické náročnosti reklamních obrazovek

Řídící počítače reklamních obrazovek dneška již nejsou masivní PC sestavy, ale miniaturní pasivně chlazené mikropočítače s veškerými komponenty na základní desce a spotřebou nepřesahující příkon jedné žárovky.

Dalším krokem je postupné opouštění energeticky náročných zobrazovacích technologií jakou představují plasma obrazovky a přechod na úsporné LCD. S nástupem OLED technologie klesne spotřeba obrazovek minimálně o polovinu.

http://www.superscreen.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů