Pátek, 19. dubna 2024

Společnost GE Energy vyhlašuje evropskou ekologickou soutěž pro studenty

Společnost GE Energy vyhlašuje evropskou ekologickou soutěž pro studenty

Společnost GE Energy představila svou soutěž „GE Energy Ecomagination Challenge“, ekologicky zaměřenou iniciativu, jejíž téma zní: „Jak můžete přispět k tomu, aby váš univerzitní kampus byl ještě zelenější?“ Soutěž je otevřena studentům magisterského a postgraduálního studia všech evropských univerzit. Přihlášky je možné podávat do 1. února 2009, samotné projekty pak předkládat do 1. května 2009.

Společnost GE Energy je jedním z nejvýznamnějších světových dodavatelů technologií na výrobu a distribuci elektřiny a tato soutěž nabízí studentům z evropských univerzit jedinečnou příležitost přijít s originálními a revolučními nápady, které mohou mít zásadní vliv na to, jak vypadá a funguje prostředí, v němž studují. Soutěže se mohou zúčastnit i týmy až o pěti lidech, přičemž bude jen dobře, pokud svůj projekt doprovodí dalším materiálem jako jsou video soubory, fotografie, vizualizace nebo hry, jimiž budou plně ilustrovat potenciál svého návrhu.

„Tento vzdělávací projekt, s nímž GE Energy přichází, usiluje o zapojení studentů do boje za ochranu planety. Jsme velice rádi, že se můžeme se studenty podělit o o naše záměry a že můžeme navázat kontakt s talentovanými budoucími konstruktéry a vynálezci,“ říká generální ředitel GE Energy pro střední a východní Evropu, Rusko a Společenství nezávislých států Rod Christie. Kromě tohoto projektu společnost GE Energy v posledních dvou letech organizuje v Evropě rozsáhlou náborovou kampaň. Od roku 2007 získala GE Energy 1 250 nových inženýrů (550 v roce 2007; 700 v roce 2008).

Jednotlivé návrhy bude hodnotit panel složený ze zástupců společnosti GE, a to podle následujících kritérií:

-                 Ekologie: jaký pozitivní dopad může mít projekt na životní prostředí? Může projekt nějak ovlivnit globální oteplování? Přispěje k úspoře vody nebo snížení energetické náročnosti?

-                 Imaginace: jakým originálním nebo zábavným způsobem projekt představuje naši planetu?

-                 Ekonomika: jaký je rozpočet a harmonogram projektu? Převáží výhody nad výdaji?

Cílem GE Energy je podělit se o svou vizi zelenějšího světa a zvýšit povědomí studentů o aktuálních ekologických otázkách, a to zejména díky iniciativě GE Ecomagination. Ecomagination je závazkem GE vyvíjet inovativní řešení pro dnešní ekologické výzvy, z nichž budou profitovat zákazníci po celém světě a společnost obecně.

Tři týmy, které se dostanou do finále, budou pozvány na slavnostní vyhlášení, které proběhne v srpnu 2009 v Budapešti. Při této příležitosti bude rozdána řada cen. Vítězný tým obdrží zlatou medaili a až 25 000 euro na realizaci projektu.

Máte-li zájem o více informací, laskavě navštivte internetovou stránku: www.makeyourcampusgreener.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů