Pátek, 29. března 2024

První miliarda z OPŽP míří na účty příjemců

První miliarda z OPŽP míří na účty příjemců
Více než tři stovky žádostí o platbu, které na Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) podali příjemci dotací, již zde úspěšně prošly všemi předepsanými administrativními kroky.

Znamená to, že z OP Životní prostředí (OPŽP) mohla být necelý rok od schválení programu uvolněna více než jedna miliarda korun, kterou mohou příjemci čekat na svých účtech. „Je to velmi dobrý pocit, za kterým ale stojí usilovná práce administrátorů Fondu.

Financovány byly zejména tzv. rychlé projekty na zateplení škol, ale rozběhlo se i průběžné financování vodohospodářských projektů", hodnotí situaci Petr Valdman, náměstek ředitele SFŽP, který stojí v čele úseku řízení projektů.

Další aktuální informace o dění v Operačním programu životní prostředí najdete ve  čtvrtém, prosincovém, čísle Priority. Časopis je distribuován zdarma, objednávku je možné poslat přes webový formulář.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů