Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Společnost DHL je oficiálním logistickým partnerem českého předsednictví Evropské unie. Bude pro české předsednictví v Radě EU zajišťovat přepravu zásilek, vybraného mobiliáře, dekorací, propagačních a tiskových materiálů po celé České republice, a také mezi Prahou a Bruselem. Spolupráce potrvá od 1. ledna do 30. června 2009.Logistické služby budou během českého předsednictví zajišťovat divize DHL Freight a DHL Express. Zásilky s předměty budou přepravovány v rámci silniční a letecké přepravy. Nasazena budou také ekologicky šetrná vozidla CNG Combo, jezdící na alternativní pohon - zemní plyn.

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Koncentrace polétavého prachu v ovzduší jednes ráno v Moravskoslezském kraji stále mírně nad povoleným limitem, který je 50 mikrogramů na metr krychlový.
Ještě v sobotu večer byly limity pro výskyt polétavého prachu ve vzduchu překročeny na Karvinsku více než čtyřnásobně. Dnes ráno se už na území celého Moravskoslezského kraje hodnoty pohybují mezi 50 až 65 mikrogramy, nejhorší stav byl v Ostravě-Mariánských Horách, kde bylo naměřeno 105 mikrogramů prachu na metr krychlový. Znečištění ovzduší v kraji přetrvává od prosince loňského roku.

Společnost Coca-Cola HBC Česká republika plánuje rozšířit svou výrobní kapacitu téměř o čtvrtinu ze současných 866 milionů litrů za rok na 1,057 miliardy litrů v roce 2011. Vyplývá to z materiálu předkládaného firmou podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Vyšší produkce závodu v Praze-Kyjích bude určena pro domácí trh i pro export do jiných zemí skupiny Coca-Cola HBC.

Včera v Bruselu uspořádala Čínská mise v EU společně s evropským fondem Madariaga seminář věnovaný globální výzvě: schopnosti reagovat na přírodní pohromy v Číně. Na semináři obě strany diskutovaly o zvýšení spolupráce v boji proti přírodním pohromám.
Šéf čínské mise v EU Song Zhe ve svém projevu uvedl, že Čína rozhodně dodržuje cestu vědeckého rozvoje a bude nadále posilovat mezinárodní spolupráci a založí spolupracovní systém s příslušnými mezinárodními orgány a různými zeměmi.
Komisař pro zahraniční a bezpečnostní politiku EU Javier Solana ve svém projevu vyjádřil obdiv k rychlé reakci Číny v boji proti zemětřesení ve Wenchuanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů