Čtvrtek, 18. dubna 2024

Japonští ekologové chtějí verši omezit spotřebu toaletního papíru

Japonští ekologové chtějí verši omezit spotřebu toaletního papíru

Tokio - Skupina japonských ekologů chce v rámci boje proti oteplování planety snížit spotřebu toaletního papíru nasazením poezie na veřejných toaletách.

Jednoduché umístění "toaletní poezie" ve výšce očí člověka, který trůní v kabince, může podle studie výzkumného centra Japan Toilet Labo snížit spotřebu papíru až o 20 procent.

Rýmy budou na stovkách toalet

"Pro tuto chvíli jen setkal jsi se s papírem," je na jednom verši. "Papírek přehnout máš, znovu a znovu zas," stojí na dalším. A nebo: "Miluj toalety." Papírky s rýmy chce mít tato skupina na 1000 veřejných toalet.

"Zeptali jsme se sami sebe, co bychom mohli na toaletách udělat pro životní prostředí," řekl Nagahara Rjusuke z centra. "Odpovědí je šetřit papír a šetřit vodu." 

V posledních letech spotřeba toaletního papíru v Japonsku roste, vliv na to zřejmě má stále větší počet veřejných WC, kde mají lidé sklon nehledět na spotřebu. Papír je totiž ve většině případů zdarma.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů