Sobota, 20. dubna 2024

EK schválila Francii nízkoúročené půjčky pro "zelené" výrobce

EK schválila Francii nízkoúročené půjčky pro "zelené" výrobce
Francie může zavést dočasné opatření, v jehož rámci budou moci firmy investující do výroby ekologických produktů získat na své podnikání nízkoúročné úvěry. V Bruselu to dnes oznámila Evropská komise.
    Eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Neelie Kroesová uvedla, že opatření pomůže podnikům zasaženým současnou globální ekonomickou krizí. Francie ho chce pro všechna průmyslová odvětví, obává se ale především o svůj ohrožený automobilový průmysl.
    Kroesová uvedla, že podmínkou pro poskytnutí levných půjček je, aby podniky investovaly do "zelených" produktů, které šetří životní prostředí. "Povzbudí to podniky, které se připravují na výzvy budoucnosti, tak, že to (podnikům) umožní vynořit se z krize s podnikatelským modelem, který bude více harmonizován s ekologickými cíli EU," uvedla EK.
    Podle agentury Reuters budou moci francouzské úřady poskytovat podnikům splňujícím podmínky nízkoúročné půjčky do konce roku 2010.
    Evropská unie chce do roku 2020 snížit objem emisí oxidu uhličitého o pětinu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů