Čtvrtek, 18. dubna 2024

Technologie

Technologie

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci celoevropské sítě Enterprise Europe Network zprostředkovává transfer technologií českým subjektům. Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: +420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.enterprise-europe-network.cz

Poptávka po technologiích:

Technologie/vybavení pro měření tepelného odporu budov

Ref: 08 LT 57AB 0JBO

Litevská firma zabývající se izolacemi budov a zkouškami účinnosti izolačních systémů budov hledá novou technologii / řešení / vybavení pro měření účinnosti izolace budov (měření tepelného odporu). Firma hledá partnera pro dodávku zařízení a vyškolení obsluhy.

Nabídka technologií:

Polymerní kompozit založený na odpadu z polykarbonátu

Ref: 08 PL 61AJ 0J0U

Polská výzkumná instituce vyvinula nový polymerní kompozitní materiál založený na odpadu z polykarbonátu, jako jsou např. i CD disky. Metoda výroby je založena na reaktivním vytlačování za přítomnosti plnidla a modifikátorů, které ovlivňují výslednou strukturu materiálu. Polymerní kompozit lze využít např. ve strojírenství, elektronice apod. a může být rovnocenný materiálům dodávaným běžně na trh. Instituce hledá partnery z oblasti průmyslu pro další vývoj a konzultace.

Nový materiál pro luminiscenční osvětlení

Ref: 08 NL 60AF 0IIV

Holandská univerzita objevila novou rodinu materiálů z oblasti vysoce luminiscenčních lathanidů. Současné oxidy fosforu vyžadují vysokou čistotu, což je činí drahými, zatímco nový zdroj může být vyráběn ze zdrojů s mnohem menší čistotou. Materiál je navíc snadno recyklovatelný a má relativně nízkou teplotu přípravy. Materiály byly zatím pouze testovány v laboratoři. Zástupci univerzity hledají zájemce o licenci z oblasti výroby LED aplikací.


Biokompozitní materiál pro vstřikování a vytlačování pro plastikářský průmysl

Ref: 08 SE 67CJ 0JCT

Švédská firma vyvinula biokompozitní materiál založený na polymerech a vyztužený přírodními nebo celulózními vlákny, který lze použít jako náhradu skleněných vláken používaných ve výrobcích vyráběných vstřikováním nebo vytlačováním v plastikářském průmyslu. Ekologicky šetrný kompozitní materiál splňuje požadavky na dostupnou cenu a pevnostní vlastnosti. Firma hledá partnery z oblasti plastikářského, automobilového a spotřebního průmyslu se zájmem o aplikaci materiálu a technickou, popřípadě obchodní spolupráci.

Technologie třídění domovního odpadu

Ref: 08 SE 67BY 0J1U

Švédská firma vyvinula systém třídění domácího odpadu. Je založen na automatickém optickém třídění odpadu z domácnosti, který je řízen počítačem. Systém je schopen vytřídit potravinový odpad z domácnosti z 8 jiných druhů odpadů. Firma hledá partnery z oblasti průmyslu odpadů pro technickou a obchodní spolupráci v oboru odpadů.

Software pro energetické řízení budov

Ref: 08 FR 37M3 0J3A

Francouzská firma nabízí software umožňující kompletní řízení spotřeb energií (voda, plyn, elektřina, vytápění) a úrovně spotřeby energie v budovách. Systém je bezdrátový a je schopen řídit celou budovu nebo několik budov tvořících jeden celek. Spotřeba energií je detekována on-line a umožňuje organizaci zvýšit efektivitu při řízení spotřeby energií, jakož i šetřit náklady na ně. Firma hledá partnery z oblasti průmyslu řízení budov, kteří mají zájem o aplikaci softwaru.

Bezdrátový systém monitorování hluku

Ref: 08 FI 30I1 0JER

Finská firma zabývající se embedded systémy nabízí řešení bezdrátového systému monitorování hluku. Systém umožňuje současné vícebodové měření hluku, sběr dat a eliminaci vlivu externích zdrojů hluku. Systém lze jednoduše a rychle nainstalovat při minimálních nárocích na omezení provozu pracoviště, které je měřeno. Firma hledá partnery z oboru měření hluku pro obchodní spolupráci, distribuci a využívání systému.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů