Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Budete si hlídat tlak povinně - Na základě požadavku Evropské komise budou u všech nových vozů od roku 2012 povinné systémy pro monitorování tlaku v pneumatikách. Tím chce komise nejen propagovat ochranu životního prostředí, ale rovněž snížit počet nehod způsobených poškozením pneumatik.

Veletrh IDET - Silnou stránku 10. Mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET bude špičkový odborný doprovodný program. jeho součástí bude i mezinárodní konference Ekonomika, logistika a ekologie v ozbrojených silách.

Humanitni environmentalistika prijima studenty
Do konce unora se lze prihlasovat jak na bakalarska Environmentalni studia (v kombinaci s vetsinou oboru FSS, vybranymi obory FF a nove s oborem Hospodarska politika na ESF MU), tak na magisterske dvoulete navazujici studium oboru Environmentalni studia. Na tento obor se od letoska konaji prijimaci zkousky i v zimnim terminu, student pak zahajuje studium jarnim semestrem. 
Prvni prijimaci zkousky probehly tento tyden, uzaverka prihlasek do dalsiho zimniho rizeni bude 30. listopadu 2009.
Informace o prijimacim rizeni na FSS: http://www.fss.muni.cz/cz/site/studium/prijimacirizeni_uvod

Zakladni organizace Ceskeho svazu ochrancu prirody Pozemkovy spolek Hady v roce 2004 ziskala jako prvni organizace v Ceske republice grant z programu Evropske komise LIFE-Nature, ktery je zameren na podporu prirodne cennych uzemi spadajicich do tzv. systemu Natura 2000. Nazev projektu je Obnova teplomilnych stanovist v Moravskem krasu a projekt je zameren zejmena na obnovu a dlouhodobe udrzitelnou peci o teplomilna stepni a lesostepni spolecenstva v CHKO Moravskykras a nejblizsim okoli. Vice o projektu se muzete dozvedet na strankach pozemkoveho spolku http://www.psh.ecn.cz/ , pripadne si muzete primo precist zaverecnou zpravu o projektu na http://www.psh.ecn.cz/strany/pdf_life/laymans_report_czech.pdf

Včera bylo v brlohu Huruma v keňské Nairobi dokončeno Ekologické středisko, které sponzorovalo čínské velvyslanectví v Keni a Program pro životní prostředí OSN.
Nové ekologické středisko poskytuje služební zařízení na ochranou životního prostředí, jako jsou například veřejné záchody, veřejné koupelny, systém bahenního plynu, sportovní středisko, atd. Čínské velvyslanectví v Keni investovalo do střediska 25tisíc amerických dolarů.
Čínský velvyslanec v Keni Zhang Ming při slavnostním otevření ekologického střediska konstatoval, že stejně jako Keňa je Čína rozvojová země, která zná dobře potřeby rozvojových zemí a ví, že potřebují rozvíjet infrastrukturu, nabídku veřejných služeb a zlepšit životní úroveň lidí. Čína bude nadále poskytovat Keni v této oblasti veškerou možnou pomoc.

Minstr čínského ministra vodohospodářství Chen Lei dnes ve městě Guizhou v jihočínské provincii Guangxi řekl, že Čína bude prosazovat co nejpřísnější systém správy vodních zdrojů.
Chen Lei téhož dne na celostátní vodohospodářské konferenci řekl, že pod vlivem globálního oteplování a rozsáhlého ekonomického rozvoje trpí v současnosti dvě třetiny měst v tuzemsku nedostatkem vody. Sucho ročně zasáhne oblast o rozloze 15 milionů hektarů.
Chen Lei dodal, že v této vážné situací vodních zdrojů musí Čína prosazovat co nejpřísnější systém správy vodních zdrojů

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů