Čtvrtek, 28. března 2024

Sony láká na ekologickou televizi s pohybovým čidlem

Sony láká na ekologickou televizi s pohybovým čidlem

Praha - Na nový typ ekologicky šetrné televize se snaží nalákat zákazníky firmy Sony.

Ta představila LCD televizor Bravia WE5, který sice má obrazovku o velikosti 40 a 46 palců s rozlišením Full HD, zároveň však spotřebuje o polovinu méně energie než předchozí modely.

„Společnost Sony neustále hledá nové způsoby, jak omezovat negativní dopad svých televizorů a další elektroniky na životní prostředí,“ říká Hiroshi Sakamoto, viceprezident TV Marketing Europe.

Klíčem k energetické hospodárnosti je podle společnosti několik technologických novinek, které televizor přináší. Jednou z nich je například pohybový senzor, který obrazovku automaticky přepne do úsporného režimu, když divák odejde z místnosti. Novinkou je možnost přepnutí do režimu Standby, kdy spotřebič neodebírá žádnou energii, přesto se po zapnutí okamžitě vrátí do původního stavu. Nejrevolučnější inovací je pak podle firmy nová metoda podsvícení mikrolampami HCFL, které snižují spotřebu, aniž by snižovaly kvalitu obrazu.

Vedle svých ekologických vlastností řada WE5 disponuje také dostatečným výkonem pro sledování filmů, televizního vysílání nebo hraní her. Full HD 1080p LCD panel doplňuje nový procesor Sony BRAVIA Engine™ 3, který čistí, filtruje a optimalizuje obrazová data, aby výsledný obraz obsahoval méně šumu, a zároveň vykazoval větší kontrast a barevný rozsah. Technologie Motionflow 100Hz s funkcí redukce rozmazání obrazu zdvojnásobuje zobrazovací snímkovou frekvenci. Sportovní a rychlé akční scény pak zobrazuje plynuleji a ostřeji.

Denik.cz 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů