Sobota, 20. dubna 2024

Greenpeace oceňuje model Toshiba Portégé R600 jako nejlepší ekologický notebook

Greenpeace oceňuje model Toshiba Portégé R600 jako nejlepší ekologický notebook
Sdružení Greenpeace ocenilo notebook Toshiba Portégé R600 jako vítěze kategorie notebooků v průzkumu „Green Electronics Survey 2008“ (Průzkum zelené elektroniky 2008). Z průzkumu, který vyhodnocuje „nejzelenější“ elektronické produkty na trhu, vyšla společnost Toshiba s náskokem před jinými výrobci a získala nejvyšší ocenění za to, že při výrobě notebooků nepoužívá nebezpečné látky.

Notebook Portégé R600 účinně snižuje dopady na životní prostředí díky eliminaci použití olova, rtuti a některých dalších nebezpečných látek. Ultra přenosný notebook rovněž splňuje nároky pro udělení ENERGY STAR® 4.0 . Displej s podsvícením pomocí LED, nejmodernější úsporné procesory a využití SSD (Solid State Drive) jako média pro ukládání dat rovněž přispívají k tomu, že baterie vydrží déle a celková energetická náročnost je nižší.

Model Portégé R600-10W, dodávaný na český trh, používá místo harddisku pevné úložiště SSD s kapacitou 128 GB, výdrž provozu na baterii je až úctyhodných osm hodin.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů