Pátek, 29. března 2024

Druhá mezinárodní konference v Klagenfurtu u jezera Worthersee

1 - 2 říjen 2009 - Pro odborníky z oborů životního prostředí, dopravy a přepravy a zástupce administrativy, politiky, vědy a ekonomie.

Druhá mezinárodní konference v Klagenfurtu u jezera Worthersee

Konference “Fine!Dust-Free” se pořádá již podruhé v Klagenfurtu – tentokrát v rámci projektu  EU-LIFE Projekt “SPAS”. Je to projekt navazující na EU-LIFE Projekt “KAPA GS” (www.kapags.at). KAPA GS identifikovala PM 10 znečištění způsobované zvířením silničního prachu motorovými vozidly podél frekventovaných cest. Proti tomuto ohrožení vytvořil SPAS tzv. Sound and Particle Absorbing System (protihlukové stěny kombinované s jemným prachovým filtrem), který je schopen výrazně redukovat jak okolní znečištění prachem PM10 tak snížit hladinu hluku.

Předmětem druhé mezinárodní konference Fine!Dust-Free jsou výsledky projektu SPAS spolu s celoevropskou iniciativou zabývající se jemnými prachovými částicemi (fine-dust).

Program bude zahrnovat novou směrnici EU o kvalitě ovzduší, nejnovější studie jemných prachových částic na zdraví, náklady a důsledky.

Hlavní důraz bude kladen na prezentaci zpráv z konkrétních evropských studií: experti z Grazu, Berlína, Stockholmu, Itálie a Švýcarska si navzájem vymění své zkušenosti získané při měření znečištění. V rámci výstavy budou navíc diskutována inovativní technická řešení, jako využití CMA (lapače jemného prachu). Exkurze k první evropské protihlukové stěně vybavené jemnými prachovými filtry poskytne možnost k výměně know-how. Kongres bude završen přehledem trendů a scénářů.

Společenský program, který bude vše, jen ne „prašný“ a příjemná atmosféra budou stimulovat výměnu zkušeností a odborných znalostí.

Více na: http://www.life-spas.at/english/375.asp

Zaregistrujte se nyní a získejte bonus za včasnou registraci v podobě slevy EUR 30,-!

Stále ještě existuje volný prostor pro další témata, která mohou být do programu začleněna. Kontakt:

pro specialisty, kteří mohou něčím zajímavým přispět: sandra.habib@klagenfurt.at

 

vystavující: m.staudegger@life-spas.at


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů