Pátek, 19. dubna 2024

Jubileum startuje v květnu

Jubileum startuje v květnu

Developerská společnost DavCor oznámila, že vstoupila do závěrečné fáze přípravných prací pro svůj bytový projekt Rezidence Jubileum.

Rezidenční komplex na ulici Komunardů v Holešovicích v Praze 7 nabídne 100 moderních bytových jednotek. Vedení společnosti sdělilo, že územní rozhodnutí vstoupilo v platnost a stavební práce budou zahájeny v květnu. První byty budou připraveny k nastěhování v srpnu 2010. V první prodejní fázi bylo prodáno již 75 % bytů, další prodejní fáze bude spuštěna před jarem příštího roku. Náklady na realizaci projektu se odhadují na 19 milionů eur.

Rezidence byla navržena pro mladé pracující páry a rodiny, které chtějí žít v centru Prahy, ale nechtějí platit přehnané ceny v historické části města. Rezidence Jubileum nabízí m2 od 55 000 Kč; patří tak k těm dostupnějším projektům v Praze a je vhodný pro všechny zájemce o kvalitní bydlení nebo pro ty, kteří hledají investici do budoucna.

Většina bytů je o velikosti 1 + kk, 2 + kk a 3 + kk a jen několik střešních apartmánů má dispozice 4 + kk. Další výhodou pro potenciální mladé zákazníky je fakt, že kuchyň patří k vybavení bytu a může tak být součástí hypotéky. To ušetří klientům čas, sníží náklady spojené s instalací a také jim nabízí možnost využít nižší ceny, kterou zaručuje hromadná objednávka ze strany developera. Architektonické studium projektu Rezidence Jubileum je společnost Petr Franta Architekti & Asoc.

"To, že se chystáme zahájit výstavbu, je jasným důkazem naší důvěry, že se trh do roku 2010 zotaví," řekl David Werry, výkonný ředitel DavCor. "Myslíme si, že i v těžkých dobách jako jsou tyto, by měli mít mladí lidé příležitost zajistit si kvalitní bydlení. A právě takovou možnost jim nabízí Rezidence Jubileum. Praha 7 je zajímavá destinace s velkým potenciálem a zařídit si byt právě zde bude vzrušující záležitost. Projekt se nachází v těsném sousedství několika tramvajových linek a je zárukou pohodlného života v dynamické lokalitě v blízkosti centra města."

Byt i s kolem

V souvislosti s chystaným zahájením výstavby DavCor rovněž oznámila rozšíření svého ekologického programu "zelená kola & zelené střechy". Součástí vybavení každého bytu bude kolo a ochranná přilba. DavCor také jedná se zástupci městské části Praha 7 o podpoře cyklistických aktivit v této oblasti, mezi dětmi i dospělými, a o vybudování cyklistických stezek v okolí projektů společnosti.

Jak prohlásil výkonný ředitel DavCor, podobný program je nedílnou součástí obchodní strategie společnosti a vedení jej hodlá realizovat v rámci každého nového projektu.

Zelené střechy

Rezidence Jubileum bude zahrnovat také další ekologický prvek, a to "zelené střechy", které skýtají hned několik výhod pro projekt samotný i okolní prostředí. Kromě estetického aspektu napomáhají "zelené střechy" také odtoku dešťové vody a snižují nebezpečí zatopení; zlepšují tepelnou izolaci a snižují spotřebu energie; v letních měsících ochlazují budovu a snižují tím nebezpečí efektu "městského tepelného ostrova" (městské části jsou obvykle o 2-3 °C teplejší); výrazně zvyšují životnost vodotěsných membrán - téměř na dvojnásobek; pohlcují oxid uhličitý a produkují kyslík, čímž zlepšují kvalitu ovzduší; snižují úroveň hluku a nahrazují chybějící vegetaci; zvyšují kvalitu vody odfiltrováváním dusíku a v neposlední řadě slouží jako přirozené prostředí pro ptáky a motýly. Konečný projekt Rezidence Jubileum zahrnuje přibližně 1400 m2 zelených střešních ploch.

Enviromentální stategie

"Zelené střechy jsou natolik ekologicky přínosné, že v budoucnu by mohla jejich implementace v některých městech získat daňové úlevy," řekl David Werry. "Bereme problematiku ekologické zodpovědnosti a spolupráci s místní komunitou opravdu vážně a před zahájením výstavby projektu jsme pověřili nezávislého experta vypracováním ekologického auditu, jehož výsledky dokumentují možný dopad projektu na životní prostředí na základě mezinárodních environmentálních měřítek. Francouzský vědec dr. Pascal Monty použil ke zpracování auditu standardy LEED a jeho doporučení nám pomohla stanovit budoucí environmentální strategii pro výstavbu z hlediska trvale udržitelného rozvoje i využitelnosti projektů. Oba ekologické programy DavCor, "zelená kola" i "zelené střechy", reprezentují zodpovědný moderní přístup k problematice životního prostředí."

ZDROJ: Reality

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů