Čtvrtek, 28. března 2024

Čeká Vás doma jarní úklid?

Čeká Vás doma jarní úklid?
 Aby se jarní úklid nestal vaší noční můrou, přinášíme pár zaručeně otestovaných a oblíbených triků, do kterých můžete zapojit i ostatní členy rodiny. Záleží hodně na jejich pomoci, jestli budete uklízet hodinu nebo celý den.

Začněte úklidem místnosti, která bývá obývána nejméně, např. ložnice. Uklidíte ji rychleji a také v ní pořádek vydrží nejdéle. Nakonec si ponechejte místnosti, které jsou z hlediska vašeho pobytu nejfrekventovanější, tedy kuchyň, toaleta a koupelna. Jsou to místnosti, které jsou k udržení perfektní čistoty nejnáchylnější.

jarní úklid Mezi základní úklidové zbraně každé hospodyňky patří gumové rukavice (nejlépe takové, které pohltí pot z rukou a ošetří pokožku např. napuštěným heřmánkovým krémem), různé prachovky, utěrky, houbičky a drátěnka. Hadry na podlahu vyměňte za mopy. S nejnovějšími typy mopů nebudete mít ani špinavé ruce a nebudou vás bolet záda od ždímání.

Při mytí a leštění oken už nemusíte přemýšlet, jak dosáhnout vysokého lesku skla. Zapomeňte na dávno překonané rady typu leštění novinami, přidání škrobové moučky do vody na mytí a podobně. K umytí oken díky hadříkům z mikrovlákna nepotřebujete žádné chemické prostředky a navíc ani nemusíte při mytí balancovat na židli nebo lézt po schůdkách, pokud má Váš pomocník teleskopickou tyč.

S jarním úklidem je mnohdy spojeno i velké praní. Ti, kteří nemají to štěstí, že si mohou na vlastní zahradě zabudovat venkovní sušák, musí se spokojit s vnitřním sušákem či držákem i na ponožky.

jarní úklid Když už jste prádlo usušili, přijde na řadu žehlení. Žehlicích prken je na trhu poměrně velké množství – od těch levných až po ty finančně více náročné. Cena se odvíjí především od materiálu, ze kterého je vyrobena žehlicí deska. Důležité je i nastavení výšky žehlícího prkna, proto některé hospodyňky bolí ze žehlení velmi často záda.

Jaké úklidové prostředky používat a jak o ně pečovat?
Na trhu existuje celá řada úklidových prostředků, které nám ušetří spoustu práce a času. Výběr je bohatý a ti, kteří dávají přednost kvalitním prostředkům, vědí, že šetří nejen práci i čas, ale v konečném důsledku i peníze, neboť dražší prostředky jsou ve srovnání s levnějšími o hodně trvanlivější. A to nemluvíme o uživatelském komfortu.. Úklidové prostředky po použití vždy vyčistěte a správně uložte. Hadry a houbičky pravidelně perte a prachovky vyklepávejte.

ZDROJ: Vileda, www.chytrazena.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů