Čtvrtek, 28. března 2024

T-Mobile účtuje ekologicky pomocí elektronické faktury

T-Mobile účtuje ekologicky pomocí elektronické faktury

Zatím se ještě typické identifikační barvy v logu operátora nemění na zelenou, i když T-Mobile už by na to nárok měl. Nejenže podporuje českou fotbalovou reprezentaci, ale hlavně prosazuje ekologické postupy ve své vlastní činnosti. Před rokem operátor úspěšně ukončil akci s Recyklístky (čtěte T-Mobile: za každý vysloužilý mobil 200 Kč), letos chce získat body u zeleně smýšlejících zákazníků zavedením tzv. ekologického vyúčtování.

Od dubna mají všichni zákazníci T-Mobilu možnost získat vyúčtování v elektronické formě. Doposud byla služba pouze v pilotním provozu pro uživatele vybraných tarifů. Výhodou je on-line přístup k faktuře a její okamžité doručení po vystavení. Elektronická faktura je zároveň platným daňovým dokladem díky elektronické značce a časovému razítku. V neposlední řadě jde o způsob, jak zabránit zbytečnému plýtvání papírem. Mluvčí T-Mobile Martina Kemrová přepočítává množství ušetřeného papíru na stromy: „Pokud by si tento způsob účtování zvolila jen polovina našich tarifních zákazníků, mohli bychom ročně ušetřit přibližně 112 stromů a za pár let vypěstovat obstojný les“.

Čtvrt roku na zkoušku
K vystavení elektronické faktury dochází ve stejný den jako u tištěné verze (zpravidla 6. den po skončení zúčtovacího období), doručena je téhož dne na zadanou e-mailovou adresu. Zároveň je k dispozici na internetu prostřednictvím služby Můj T-Mobile v sekci Vyúčtování a platby. Pokud chce mít zákazník jistotu, že elektronické vyúčtování nepřehlédne, může si s pomocí služby Můj T-Mobile nastavit službu e-mailového upozornění. Kdo využije elektronickou verzi vyúčtování, má možnost získat podrobný výpis hovorů za 1 Kč.

Pochybujete-li, zda vám bude elektronická podoba vyúčtování vyhovovat, můžete si ji nastavit na zkoušku po dobu 3 měsíců, opět v sekci Můj T-Mobile. Po následující tři měsíce budete dostávat obě varianty vyúčtování zároveň. Po ukončení zkušební periody vám bude zasíláno pouze elektronické vyúčtování.

Jak získat přístup k elektronické faktuře
Nastavit zasílání elektronické faktury lze v části Můj T-Mobile na www.t-mobile.cz (v sekci Můj T-Mobile/Vyúčtování a platby/Forma Vyúčtování). Druhou možností je pak zavolání na Zákaznické centrum T-Mobile 603 603 603 (4603 ze sítě T-Mobile).

Pro bezchybné využití elektronického vyúčtování je potřeba Adobe Reader verzi 7.0.5. a výše. Program je možno zdarma stáhnout na www.adobe.com. Při obdržení prvního elektronického vyúčtování je nutné nainstalovat certifikát potřebný pro ověření platnosti elektronické značky, dále už jen přijímáte elektronická vyúčtování.

http://www.mobilmania.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů