Pátek, 19. dubna 2024

Volkswagen Passat Lingyu alias Škoda Superb I. hybridně

Volkswagen Passat Lingyu alias Škoda Superb I. hybridně
Společnost Shanghai Volkswagen vyrábí sedany střední třídy od roku 2000. Passat Lingyu představený v roce 2005 je postavený na platformě minulé generace Passatu a jeho základem je první generace Škody Superb. Tento model svým dlouhým rozvorem vyhovuje čínským zákazníkům a dosahuje dobrých prodejních výsledků. Po designové stránce se od Superbu liší přídí upravenou podle modelů Volkswagen a zádí ve stylu Audi A6, které je v Číně oblíbené.

Do Kalifornie Volkswagen z Číny pošle 16 vodíkových Passatů Lingyu. Na jedno natankování tato auta ujedou až 234 km a vodíkový pohon stačí pro dosažení rychlosti 145 km/h.

Volkswagen se snaží na poli aut s palivovými články prorazit prostřednictvím tohoto modelu. V Pekingu tyto prototypy najezdily dohromady už 80 tisíc km. V Sacramentu se Passaty připojí k osmi dalším Volkswagenům na vodíkový pohon, které zde jezdí. Vznikne tak největší flotila vodíkových aut jedné značky na jednom místě.

ZDROJ:www.news.auto.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů