Čtvrtek, 25. dubna 2024

Setkání Brontosauřích dětských oddílů bude při příležitosti 35 let organizace

Setkání Brontosauřích dětských oddílů bude při příležitosti 35 let organizace

Brontosauří dětský oddíl Vlkani Mikulčice připravuje již třináctý ročník celostátního Setkání dětských oddílů Hnutí Brontosaurus.
Letos bude program zaměřen na "Lidé a jejich krajina".
To proběhne tradičně v jihomoravské obci Mikulčice a přilehlém areálu Národního kulturního památníku Velkomoravské Mikulčice. Termín letošního Setkání je 24. - 26.4. 2009.

Akce je pořádána ke Dni Země a nabízí pestrý program, jak dětským oddílům tak široké veřejnosti z okolí.
"Toto setkání pořádají Brontosauři dětské oddíly tradičně jako vyrcholení celoroční činnosti Brontosauřích dětských oddílů. Letos je však výjimečné neboť Hnutí Brontosaurus slaví 35 let." říká Ctibor Brančík, hlavní organizátor akce.
Společné setkání děti i vedoucí motivuje do další činnosti. A pravidelnou smysluplnou činnost oddílů spojenou často s přímou prací pro přírodu vidíme jako jednu z nejúčinnějších forem nejen ekologické výchovy mladé generace.

V rámci Setkání BRĎO vyvrcholí celoroční ekovýchovný program Hnutí Brontosaurus Duhové Střípky. Úkoly k poznávání a ochrany přírody v tomto korespondenčním programu plní po celý rok více než 150 dětí ve 12 oddílech.

Samotné oslavy Dne Země proběhnou na památníku Velkomoravských Mikulčic v sobotu od 9:30. Připraveny jsou soutěžní stezky pro děti, tvořivé dílny pro rodiče s dětmi, eko-informační stánek, prez! entace oddílů i další aktivity.
Odpoledne čeká na ty, kteří se přijdou podívat také sada přírodovědných i poznávacích exkurzí např. botanická, lesnická, ke koním, na archeologický výzkum, do lignitového dolu apod.
Program, který je dětem zajímajícím se ochranu přírody především odměnou vyvrcholí táborákem kde budou vyhlášeni nejen vítězové dopoledních stezek, ale také též oznámena jména nejlepších ze všech - BRĎáků roku 2009.
V neděli se pak bude v rámci programu ve 13:00 u Myslivny v Mikulčicích divadelní vystoupení divadla DeFactoMimo z Jihalvy s představením Modrej drahokamen anóbž zelená Gizela a Mrkvajzníci.

"Věříme, že setkání přinese dětem nejen dobrou zábavu, ale i poučení a vztah k přírodě. Snad tak dobře oslavíme letošní kulaté Brontosauří narozeniny." zve na akci Ctibor Brančík.

Pořadatelé:
* Hnutí Brontosaurus a BRĎO Vlkani

Kontakt:

Mgr. Dalimil Toman
Hvězdová 10, Brno, 602 00
tel. 544 215 585, mobil: 605 763 112, e! -mail: sekce.brdo@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů