Čtvrtek, 25. dubna 2024

Uzávěrka soutěže Cesty (nejen) městy se blíží

Uzávěrka soutěže Cesty (nejen) městy se blíží
Již jen do 29. května mohou obce a města přihlašovat svá dopravní řešení do celostátní soutěže Cesty městy. Vítězové opět získají atraktivní finanční prémie a hodnotné zvláštní ceny.

Do soutěže mohou obce a města přihlásit svá dopravní řešení, jejichž uskutečnění vedlo ke zvýšení bezpečnosti, zkvalitnění veřejného prostoru či optimalizaci uspořádání automobilové, cyklistické, pěší a veřejné dopravy. Přijímány jsou dopravní projekty uvedené do provozu v období od 1. ledna 2004 do 29. května 2009.

Cílem soutěže pořádané již osmým rokem Nadací Partnerství je vedle popularizace zklidňování dopravy také propagace a ocenění kvalitních a šetrných dopravních řešení, která se mohou stát inspirací pro další obdobné projekty. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v rámci Evropského týdne mobility 17. září 2009 v Krásné Lípě, která byla jedním z vítězů loňského ročníku soutěže. Generálním partnerem soutěže Cesty městy je již třetím rokem společnost Škoda Auto. Záštitu nad soutěží poskytuje Ministerstvo dopravy ČR, které zároveň vyhlašuje novou zvláštní cenu ministra dopravy ČR, a to za mimořádný přínos ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Dalšími partnery jsou Národní síť Zdravých měst, Svaz měst a obcí ČR a společnosti 3M Česko a Regionservis. Hlavním mediálním partnerem soutěže je již tradičně měsíčník Moderní obec.

Bližší informace včetně elektronické přihlášky naleznete na: www.nadacepartnerstvi.cz

AUTOR: RADEK PATRNÝ
Nadace Partnerství
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů