Pátek, 29. března 2024

Na rockovém festivalu dochází k harmonii lidí s přírodou

Na rockovém festivalu dochází k harmonii lidí s přírodou

Švastalova Lhota – Houba, Totální nasazení, Atari Terror, Výčep, SPS, Kohout plaší smrt nebo The Fialky jsou názvy jen některých z dvou desítek kapel, které vystoupí na festivalu Zelesa. Ten se na Zelesa pláni u Švastalovy Lhoty asi čtyři kilometry od Kamýku nad Vltavou bude konat od pátku 22. května do neděle 24. května.

Letos se uskuteční již 7. ročník festivalu. Na zájem diváků si stěžovat nemůžeme, v posledních letech nás navštěvuje okolo jednoho tisíce lidí. Na prvním ročníku vystoupilo zhruba osmdesát procent punkových kapel, ale v současnosti se snažíme o co největší hudební rozmanitost,“ vysvětlili organizátoři.

Těm venkovní prostory absolutně vyhovují a podle jejich slov zde dochází k naprosté harmonii lidí s přírodou. Návštěvníci mohou využít také útulnou čajovnu nebo velkokapacitní bar, ve vlastních stanech či pod širákem pak i přespat. K dispozici je i parkoviště, ale vzhledem k umístění celé akce v lesním prostoru je lepší dorazit pěšky.

„Hlavní tahouni festivalu se opakují, stejně jako kapely, s nimiž máme vřelý vztah a jsou s námi už od začátku. Ale rozhodně se snažíme také o změny, ať už jde o známější skupiny nebo ty začínající. Letos je těch nových dost,“ zdůraznili pořadatelé.

Vstupenky za 220 korun si mohou zájemci koupit přímo u vstupu, v předprodeji k dostání nejsou. Další informace včetně přesného rozpisu skupin nabízejí internetové stránky www.zelesa.cz.
                                                                                                                  Karel Souček

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů