Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pilotní kurz „Perspektivy práce ekoporadce“ úspěšně skončil

Ve dnech 22. – 24.6. 2009 proběhl v Ostravě pilotní kurz „Perspektivy práce ekoporadce“, který byl určen převážně pro nezaměstnané s vysokoškolským vzděláním v oblasti životního prostředí.

Pilotní kurz „Perspektivy práce ekoporadce“ úspěšně skončil

Pilotní kurz byl vyústěním dlouhodobější spolupráce v rámci projektu „Podpora environmentálního poradenství v České republice“, který je financován z prostředků Ministerstva životního prostředí ČR. V rámci tohoto projektu spojila své síly ekologická organizace STEP s personální společností MITA THOR International a Valonským partnerem Institutem Eco-Conseil. Kamila Danihelková za STEP řekla: „ Toto propojení různorodých organizací se ukázalo velmi prospěšné. Každá ze stran do něj přinesla své neocenitelné know-how ze svého oboru (OŽP, komunikace, psychologie), které pomohlo vytvořit komplexní kurz. Ten svým posluchačům umožnil během tří dnů seznámení se s náročnou prací ekoporadce v nevládní organizaci.“ Fakt, že nabízený kurz padl na úrodnou půdu potvrzuje i to, že zájem ze strany účastníků výrazně převýšil kapacitní možnosti pořádajících. Z tohoto důvodu proběhne druhý běh, který se uskuteční ve dnech 14. – 16. 7. 2009.

„Pilotní kurz ověřil nejen velký zájem z řad nezaměstnaných o tuto problematiku, ale nadnesl i očekávanou otázku, jak dlouhodoběji pracovat s touto skupinou a pomoci ji dosáhnout takové kvalifikace, aby mohli vykonávat profesi ekoporadce. Určitě se nad tím zamyslíme a pokusíme se adekvátně zareagovat,“ dodává Kamila Danihelková.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů