Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Obyvatelé Okrouhlé Radouně na Jindřichohradecku odmítli v sobotním v místním referendu případnou výstavbu úložiště jaderného odpadu. Mezi osm vytipovaných lokalit vhodných k případné stavbě úložiště patří skalní masiv v blízkém Lodhéřově.

Green-marketing
Se zeleným marketingem se to má podobně jako s charitou. Zákazníky v principu nezajímá, zda se firma chová proekologicky, stačí pokud se nechová vyloženě neekologicky. Zkušenosti firem, které se snaží být průkopníky v ekologickém přístupu, říkají, že je spolu s ekologií potřeba nabídnout také ekonomický benefit. Drahá úsporná žárovka? Dobrá, ale k tomu je třeba uvést úsporu v podobě snížené platby za elektřinu. A když se Tesco ptalo svých zákazníků, jak důležité jsou pro ně vybrané aspekty (nabídka, kvalita personálu, péče o zákazníky atp.), otázky ekologie se objevily až ve druhé pětce priorit.

Dopravy je moc, a je logické, že se hledá nejlepší, ekologicky přijatelný způsob přesunu lidí či věcí z místa A do bodu B. Ukázala to i přehlídka nejmodernější automobilové techniky. mezinárodní autosalon IAA ve Frankfurtu, kde letošnímu ročníku vládla nepřehlédnutelné elektromobily, hybridy apod., ale také jiná, pro změnu ruská výstava, zaměřená na železnici, kde se představily další zajímavé projekty, jako např. plynové lokomotivy. Takovou netradiční lokomotivu mimochodem vyvíjí i česká společnost Vítkovice, a do provozu ji chce nasadit už během následujících měsíců.

"Prodej a zájem o sortiment biopotravin výrazně roste každý rok. V uplynulém roce to bylo dokonce v řadu desítek procent. Proto jsme se rozhodli vyjít vstříc tomuto trendu a zákazníkům a snížili jsme ceny produktů vlastní značky Albert Bio," řekl Libor Kytýr, ředitel komunikace supermarketů a hypermarketů Albert. Nabídka aktuálně zahrnuje téměř 80 různých položek. V nejbližší době se rozšíří o dalších více než 30 produktů.

Tepelné čerpadlo populárnější - Dotazovaná skupina majitelů rodinných domů vytápěných tepelným čerpadlem je ve více než 90 % velmi spokojena s teplotou ve svém domě. Stejně spokojená je jen zhruba polovina domácnosti vytápěných plynovými kotli. Větší spokojenost s tepelnými čerpadly oproti plynovým kotlům se ukázala i v tom, že majitelé rodinných domů vytápěných tepelným čerpadlem nejsou na rozdíl od více než třetiny uživatelů plynového vytápění nuceni výrazně šetřit s teplem a teplou vodou. Zjistil to průzkum zadaný společností Tepelná čerpadla IVT, který provedla agentura Factum Invenio.

Vedle řešení pro řízení výkonnosti (PM) a řešení pro řízení podnikového majetku (EAM) je jedním z klíčových "protikrizových" softwarů bezpochyby také SCM, tedy řešení pro řízení dodavatelského řetězce. Zlepšením efektivity dodavatelského řetězce mohou společnosti rychle redukovat náklady, zlepšovat své služby zákazníkům a zvyšovat konkurenceschopnost například prostřednictvím optimalizace dopravní sítě, přesnější predikce poptávky a minimalizací zásob. Navíc mohou efektivnější SCM strategie podpořené SCM řešením vyhovět požadavkům na ochranu životního prostředí díky nižší spotřebě energií, nižší produkci skleníkových plynů a minimalizací produkce odpadů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů