Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Trhá Vám srdce vyhazování věcí? Pokud myslíte, že by ještě někomu mohly udělat radost, věnujte je prvnímu brněnskému charity shopu! Obchůdek je provozován Nadací Veronica jako netradiční forma veřejné sbírky. Výtěžek z prodeje je rozdělován v rámci otevřeného grantového řízení na podporu projektů na ochranu přírody.
KDE: Pekařská 38 - naproti mozaice čápa
KDY: každý všední den 9-18hod
Nevyhazujte, ale darujte! Svým nákupem či darem můžete podpořit přírodu a Brno!
www.nadacniobchod.cz

Buy Nothing Day - první mezinárodní den protestu proti konzumu proběhl v roce 1992. Oslavy tohoto dne připadají letos na dny, kdy naše poradna slaví 18 let. V pátek a sobotu 27. a 28.listopadu zkuste nenakupovat.

Odpor proti omezení emisí CO2 pro malé nákladní automobily - V Bruselu narůstá odpor proti plánovanému omezení emisí CO2 u malých nákladních automobilů. Podle německého europoslance Herberta Reula (CDU) ohrožují plány Evropské komise celý segment trhu. Tento expert na energii uvedl, že na jedné straně se zavádí vrakovací prémie na podporu prodeje, naproti tomu by se nová vozidla o tisíce eur zdražila. Představa zdražení by mohla vést k nákupu více malých vozidel místo jednoho velkého. To by působilo opačně při snaze snížit emisi CO2. Podle Reula předloží Komise návrh, aby se emise CO2 u dodávek snížily od roku 2013 v průměru na 175 g/km a do roku 2020 se stupňovitě snížily na 130 g/km; žádá Komisi, aby návrh zvážila.

IMO: jednání o klimatu - Organizace pro námořní dopravu IMO, patřící do systému OSN, konkretizovala svou strategii ke snižování plynných emisí ve vztahu k ochraně klimatu. Na 59. zasedání výboru pro životní prostředí (MEPC) v Londýně jsou k dispozici dvě koncepce: obchodní systém pro emisní práva s pevnými horními hranicemi pro celkovou emisi CO2 a mezinárodní kompenzační klimatický fond. Pokud se prosadí model kompenzačního fondu, museli by rejdaři a odesílatelé hradit dávku z lodních paliv. Závěry k emisím a ochraně klimatu mají být představeny světovému společenstvu na konferenci k nové dohodě o světovém klimatu, jež se uskuteční v prosinci v Kodani.

Nevládní nezisková organizace Nezávislé sociálně ekologické hnutí - NESEHNUTÍ hledá na plný úvazek spolupracovníka/spolupracovnici programu "Zaostřeno na hypermarkety" (http://hyper.cz) Pokud máte o nabízenou práci zájem, pošlete nám do 8. prosince 2009 váš strukturovaný životopis a motivační odstavec e-mailem na adresu zamestnani@nesehnuti.cz, anebo písemně na adresu NESEHNUTÍ, třída Kpt. Jaroše 18, Brno 602 00. Vybraní/é zájemci/kyně budou pozváni/y na pohovor, který se uskuteční 18. prosince 2009 v dopoledních hodinách.

Sdružení Arnika hledá energickou osobnost se zkušeností s administrativou na pozici vedoucí/ho centrální kanceláře. Místo výkonu práce je pražská kancelář sdružení Arnika. Nástup 4.1.2010. Kandidáti/ky můžou zasílat svůj životopis a motivační dopis na adresu katerina.rezna@arnika.org. Součástí motivačního dopisu by měla být i vaše představa platového ohodnocení. Uzávěrka přihlášek je stanovena na pátek 27.11. Vybraní uchazeči budou pozváni k pohovoru, který proběhne 4.12.2009.

Zelený kruh, asociace ekologických organizací, vypisuje výběrové řízení na obsazení místa PARLAMENTNÍ ZPRAVODAJ/KA. Motivační dopis a strukturovaný životopis zasílejte do 22. listopadu 2009 na adresu Zeleného kruhu nebo e-mailem na zk@ecn.cz. Vybraní zájemci budou pozváni k ústnímu pohovoru, který se uskuteční v týdnu od 23. - 27. listopadu 2009. Více informací najdete na stránkách Zeleného kruhu www.zelenykruh.cz


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů