Čtvrtek, 18. dubna 2024

Puma chce zrušit papírové krabice na sportovní boty

Puma chce zrušit papírové krabice na sportovní boty

Výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma plánuje pro své tenisky nové obaly přátelštější k životnímu prostředí.

Obuv už nebude ukládat do klasických papírových krabic, ale pouze do rámu z lepenky a sáčku na více použití. Nové obaly chce společnost začít používat v druhé polovině příštího roku.

Zrušením papírových krabic na boty firma podle svých slov zachrání 8500 tun papíru. To odpovídá váze více než 1400 dospělých slonů. Změna také přinese snížení spotřeby vody a energie využívané při výrobě obalů o 60 procent a nákladů na dopravu, protože nové balení bude lehčí. Přechod na nové obaly ale nebude pro firmu v první fázi úsporou.

"Na počátku nečekáme tímto úspory nákladů. V krátkodobém horizontu může mít dokonce negativní dopad. Ale v dlouhém období bychom měli ušetřit," řekl agentuře Reuters generální ředitel Jochen Zeitz.

Puma je za společnostmi Nike a Adidas třetím největším výrobcem sportovního oblečení na světě. Majoritním akcionářem firmy je francouzská maloobchodní skupina PPR.

Čistý zisk firmy se loni propadl o 44,9 procenta na 128,2 milionu eur. Provozní zisk se snížil o 40,9 procenta na 192,4 milionu eur.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů